Господ здраве да ви дава, господин премиер!

  • clock 13 юни 13:26
  • 13648
Анализи / Коментар на деня Господ здраве да ви дава, господин премиер!

На 13 юли 2016 година трябва да си дадем сметка, най-после, че живеем като в приказка. Е, хайде, да не е приказка, да е фентъзи. Имаме фантастичен, извънмерен, направо извънземен премиер.

Той е спортист, той е неустрашим борец срещу неправдите, той разбира еднакво и от проблемите на БАН и от полагане на асфалт. Той е приятел и с Меркел, и с Путин, и с ФБР. Той може да изтегли футболен отбор от В- в Б-група, и обратното. Той може да изтегли цяло правителство за косата от блатото. 

Той вдига 145 килограма от лежанка и играе винаги с номер 13. Той за малко не би Бекер на тенис. Той е изкусен политик, тънък човековед и гребе от народната любов, също като един Мечо Пух, който гребе от мед от гърненце Той е Бойко Борисов. Нашият премиер вдига 145 килограмова щанга и, стиснал мъжки устни, пита: „А Станишев може ли така?!”. Не може! И Меркел не може. И Обама. Подозираме, че дори и Путин не може...

Фронт. бг няма да направи изключение от мощната българска журналистика, която още от събота е заплонжирала по повод 57- та годишнина на премиера.  Няма да се наредим и сред онези, които ехидно се присмиват. На тях ще припомним Алековото: „На кого се смеете?! На себе си се смеете”

На рождения ден – защото не сме поканени -  тихо ще издухаме вкъщи 57 пъти, както обикновено се случва в нашия живот – свещи, или каквото се намери – и ще кажем стихотворение за този, по детски чист и прост народ, който така се нуждае да живее в приказка. Който жадува за юнак, стъпил с единия крак на Стара Планина, а с другия – на Витоша, та точно под чатала му да е борческия софийски квартал Подуене. 

Юнак, който без да му трепне окото връща по три синджира емигранти на ден от границите. На този народ, ще кажем стихотворение, което започва оптимистично, така: „Каквото жадувахме, получихме...” Как свършва... това е друга тема.

Господ здраве да ви дава, господин премиер!

Още от Коментар на деня:
Коментари