Какъв е келепирът да попържаш неуморно

Алековите Бай Ганьо и Данко Харсъзина заживяха нов живот

  • clock 14 юни 13:01
  • 725
Анализи / Коментар на деня Какъв е келепирът да попържаш неуморно

Автор: Аделина Делийска

Последователи на Алековите герои продължават до днес да тровят всичко с омразата и негативизма си. Попържат, защото изглежда така им олеква на душиците – баш като на Данко Харсъзина.

И най-силни са в социалните мрежи и някои медии, където, скрити зад анонимността чрез псевдоними се вихрят до посиняване.

Ето, в неделя популярни български лица – интелектуалци, певци, тв водещи, журналисти се събраха и учредиха Движение за национална кауза – ДНК, с добри намерения. Тутакси обаче някои се възбудиха и грабнаха уредите си за разпръскване на фекалии. Едва ли умирисват пространството безкористно.

По-вероятно е да го правят, защото за тях келепирът е висш принцип на житейско поведение. Защо бе, хора, сте така осакатени, че не можете да се зарадвате на нищо читаво? Кое точно от каузите на ДНК не ви допада?

Това, че предлагат идеи за стимулиране на раждаемостта ли? Или, че протягат ръка към всички други неправителствени организации, за да работят съвместно по тази болна демографска тема, засягаща националната ни сигурност.

Раждаемостта е един от основните приоритети на ДНК. Данните, които представиха, сочат, че 73% от населението живее в града, 60 000 са ражданията, а 30 000 са абортите за 2015 г.

Други са грижите за опазването на красивата ни природа. Какво от думите на известната ни джаз певица Хилда Казасян, доказала се със своя талант и работа, не ви допада!?

“Обичам природата и ми дреме на нея”, заяви тя. А, сещам се, може би това, че изрази негодувание спрямо “една шепа хора, които не са истинските природозащитници и, които са усвоили милиони за да броят някои представители на фауната и флората, но пък са спрели истински важни проекти за регионите и хората”, които живеят там без работа и препитание.

Разбира се, че, ако сте журналисти не като в разказа „Бай Ганьо журналист”, ще изберете да защитите интересите на повечето онеправдани хора, а не на шепа бездейни съзерцатели на натуралните обекти,които не се задоволят дори от факта, че сме държавата с най-много територии, вкарани в „Натура 2000”.

Нищо, че същевременно оглавяваме и всички възможни класации по беднотия и мизерия. Нима е лошо предложението й да се поразбутат общините и бизнеса, за да предприемат по-ефективни действия за облагородяване на туристическите ни дестинации! ? За здравомислещите и позитивните, не е.

Още много други смислени идеи и предложения се чуха от представителите на новото гражданско сдружение за българите в чужбина и т.н..Ако има воля и добронамереност, те могат да се развият и да допринесат за по-добро развитие на обществото ни.

Разбирам, че неправителствените организации у нас през годините бяха компроментирани неведнъж. Но пътят към така дълго коментираното гражданско общество минава през тях, няма друг начин. Това обаче няма да как се проумее от онези хора, чиято ДНК сякаш вече е толкоз изменена, че е чак увредена.

Коментари