Къде е Теменужка?!

Палав коментар на Георги Котев

  • clock 04 август 10:33
  • 980
Анализи / Коментар на деня Къде е Теменужка?!
Любопитен коментар на Георги Котев от личния му блог, намеква за събития и действия, за които изобщо не се говори. Припомняме, че 50 -годишният Георги Котев в близкото минало неведнъж разбунваше иначе тихите и непрозрачни води на енергетиката със скандални твърдения. Котев  е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт. От 4 години води битка с държавата  срещу тайното използване на рециклирано ядрено гориво в АЕЦ.  Публикуваме без редакция текста от блога му gikotev.blog.bg
 
"Вече цели ПЕТ денонощия, 120 часа, чакаме министър енерГЕПИКА, още известна със срамното си име, да се завърне от извънредната командировка в Москва, Русия, но това все не се случва и не се случва. Очакването и става още по-напрегнато заради скорошнатната присъда срещу Национална електрическа компания (НЕК) от страна на руската Атомстройекспорт (АСЕ), заради спрения проект АЕЦ "Белене", в размер на € 620 000 000, плюс € 167 000 на ден неустойка, до изплащане на главницата. Миналият петък, 29-ти юли, министър енерГЕПИка беше спешно привикана от зам-директор на държавната корпорация Росатом, който най-безцеремонно и заяви да вади парите и час по-скоро да се разплаща. За (из)родните "медии" министърката заяви от Москва, че щяла да сформира българо-руска работна група, която щяла да се занимава с проблема, напълно забравяйки, че до този момент повече от месец твърдеше, че ще праща в Русия български търсачи на ядрени реактори. Това се случи следобеда на 29-ти юли. От този момент на сетне следите на министърката се губят. 

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ! Всичките последващи 120 часа нито една (из)родна "медия" не отрони нито звук, нито буква по повод изчезването на министърката!!! А през това време неустойките продължават да се трупат. Превърнато в левове само за последните 5 дни сме обеднели с още 1 630 000 (милион и шестстотин и тридесет хиляди). И краят на тази "Реката на мизерията тече със корост 3,77 лева/сек" не се вижда.

Остава да правим само предположения и догадки? В края на миналата седмица предположих и ви споделих (в "Как и къде изчезнаха реакторите за АЕЦ "Белене"?"), че след като и набиха обръчите и я пратиха на пазар за подаръци срещу мавзолея на Ленин са а проводили, но не би. Няма я!
Не ни остава нищо друго освен да разгърнем нашите предположения и версии за случващото се? Ще се опитам да направя това за вас с помощта на снимка от птичи поглед над центъра на Москва. За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка:

В резидавите кръгове, запълнени с цифри съм обозначил предполагаемото трасе на министър енерГЕПИка по центъра на Москва и, къде най-вероятно я държат в момента. И така нека започнем по ред на номерата?

1 - Централата на държавната корпорация Росатом, където протекоха официалните разговори.
2 - Големият Москворецки мост, който свързва Кремъл с южната част на града. В "Как и къде изчезнаха реакторите за АЕЦ "Белене"?" ви показах и разказах, как най-вероятно там са показали на министърката оборудването за АЕЦ "Белене".
3 - Нямаме потвърдени данни дали е била викана в Кремъл, за донабиване на обръчите?
4 - До сега си представяхме, че тя е похарчила командировъчните си в Градсия универсален магазин (ГУМ), след което се е запътила за летището. Тази версия вече се пропуква?
5 - Подминавайки ГУМ министърката си е помислила, че ще я водят на балет в Болшой театър. Но и тук е ударила на камък?
6 - На хоризонта си вижда най-големият специализиран детски магазин "Детский мир" ("Детски свят") и се е примирила, че ще компенсира в него пропуснатото в ГУМ?
7 - Вместо това се оказва в подземията на КГБ, чиято сграда се намира непосредствено до "Детский мир". Следват пет дни на разпити, разговори, инструкции и каквото още си представяте, че може да се случи с един неприятелски министър. Възможни са и мъчения?
8 - Между мероприятията в мазетата на КГБ извеждат министърката на лекции в съседния Политехнически музей. Целта е да я научат да прави разлика между ядрен реактор и парогенератор, които тя бъркаше на пункт №2 от нашето трасе. Изглежда трудно схваща, та лекциите се проточват?

Какво ни остава да правим? Да броим часовете и да гадаем дали и кога ще ни я върнат? А ако поискат откуп? Мислете! Ще отделите ли средства от лятната си почивка, за да я откупите?

Георги Котев

Коментари