РеференDOOM`S DAY

Чалгизацията на политиката продължава с ехото от една пиянска вечер

  • clock 16 февруари 23:01
  • 1376
Анализи / Коментар на деня РеференDOOM`S DAY

Йордан Серафимов

Преди седмица Върховният Административен Съд (ВАС) отмени решението на централна избирателна комисия (ЦИК) да обяви за незадължителен референдума на Слави (РАС). Становището на страшния административен (понякога апокалиптичен) съд обаче не означава, че референдумът става задължителен.

Това, че ВАС отмени решение на ЦИК с нищо не помогна на РАС и, както сами можете да забележите, картинката е почти апокалиптична, защото вече не само никой не помни как затвориха Орлов Мост и пускаха чалга в онази далечна събота на октомври миналата година, но и полицити,  инстанции и институции се държат като ехото от една пиянска вечер.

„Doom`s day“ преведено от английски означава „Ден на страшния съд“или катасрофално, глобално събитие.

На всички ни е ясно, че глобални нЕма как да сме, но на катастрофални го докарваме, особено, когато имаме нужда от един здрав референдум.

Така че всички (почти никой вече) тръпнем в очакване да видим дали все пак няма да проработи нещо, на което му викат РЕФЕРЕНДУМЪТ НА СЛАВИТО.

Самият шоумен се закани, че дава два месеца на новия парламент да гласува исканите от референдума промени - изцяло мажоратирани избори и намаляване партийната субсидя, например.

Ако това не стане Славито се заканва да свика любителите на музиката пред парламента и да започне там да изнася концерти. Т.е. всеки ден да е рефенDOOM`s day. 

За деня на страшния съд малко се знае,но е  сигурно, че ще бъде шумен при това с онзи шум, който се нарича "национална интонационна среда".

Коментари