Стига гаври с учителите, засраметесебе!

Кунева обещава увеличение на заплатите им, а премиерът Борисов отрича

  • clock 20 юни 13:05
  • 14366
Анализи / Коментар на деня Стига гаври с учителите, засраметесебе!
Автор: Аделина Делийска
 
Кабинетът Бойко Борисов-2 да се засрами и да спре да се гаври с българските учители.
 
Образно казано, в неделя образователният министър Меглена Кунева наду фанфарите, че щяла била да вдигне заплатите на преподавателите. А на следващия ден в понеделник министър председателят отсече, че няма пари за това.
И на това му викат „стабилно” управление!
Пред 12 000 български учители в зала „Арена Армеец” вицето на Бойко Борисов тържествено обяви, че ще има изпреварващо преди 2017 г. повишение на минималната учителска заплата. Също така, че с 5 лева поскъпва часът на класния и от сегашните 25 лв. става 30 лева. Средната учителска заплата щяла да бъде над средната за страната?!
 
Сред другите благини, които щели да споходят бедните ни даскали са, че от първи август 2016 г. ще получават 10 работни заплата при пенсиониране, а от 1 януари 2017 г. - 10 заплати и половина. Но... таман да се зарадват хората от „основополагащата” професия и надеждите им бяха тутакси попарени не от кой да е, а от самия пръв ръководител на държавата, партията и всичко останало.
 
Вчера навръх Свети Дух от светата обител в Дивотино той отсече, че няма пари за никакво увеличение на възнаграждението на хората, които са призвани да образоват и възпитават подрастващите.
 
Годишно разходите за евентуално увеличение той пресметнал, че са в размер на 250 млн.лв., които, ако бившата еврокомисарка намерела, ок. А дано, ама надали, казва мъдро народът ни.
 
А на 51-вия ден след Великден „свети” Б.Борисов не дари с никакви благодатни дарове родните апостоли на просвещението, ако приемем, че учителите са такива...
 
 
 
 
Коментари