Някои искат да поднесат БСП като сватбен дар на своя годеж с Борисов!!!

Коментар на Румен Петков

  • clock 16 март 20:20
  • 551
Анализи / Медиите Някои искат да поднесат БСП като сватбен дар на своя годеж с Борисов!!!

Front.bg: Във връзка със започналата кампания за лидер на БСП, намираме коментара на главния редкатор на сайта pogled.info, философа Румен Петков, за особено интересен.

Срещнах наскоро един приятел, който ми разви една теория.

Нека първо да ви запозная с приятеля ми. Името няма значение, но той е типичен представител на бизнес-социалистите. Костюмар, юпи, човек, който счита, че единственият смисъл на политиката е участието във властта. Всичко останало намира за дребни детайли, някакви незначителни подробности от битието. Точно заради това, например, той и до днес не е в състояние да обясни какво разбира под "ляво". За сметка на това може половин час да разтяга локуми на тема политическо позициониране, тактически маневри и всякакви други дребни дивотии.

Описвам го така подробно, защото профилът има значение.
Та този приятел веднага ме хвана за канарче и ми разви следната теория. Няма да я украсявам, нито да се опитвам да попълвам логическите й празнини.

Теорията гласи следното - Михаил Миков и Бойко Борисов имат договорка. Те в тъмни доби и на потайно място са се договорили БСП да продължи да провежда точно тази линия на поведение. Тя (линията на БСП) била много изгодна за Борисов, защото нямало да позволи на левицата да вкара повече депутати отпреди, ако се проведат нови избори. Тоест слушателят трябва да разбере, че Михаил Миков е агент под прикритие на демоничния Бойко Борисов.

Тук трябва да поемем дълбоко въздух и да запазим самообладание, поне приятелят ми ме погледна така, сякаш ми е доверил някаква величествена тайна, която ме е смазала като с валяк.
На мен обаче ми стана смешно!

И се посмях добре!

Винаги е готино човек, който отдавна се облизва по това БСП и Бойко Борисов да влязат в коалиция, да ти разказва черни легенди за това как любимецът му се е договорил с друг социалист.
Съгласете се, че има ирония!?

Историята знае как да звучи като черен виц!

Очевидно отново трябва да си повторим малко истини, защото постоянно се появяват хора, които искат да ги отрекат или да ги забъркат в кашата на собствените си паранои.

Политическият разлом в БСП стана очевиден на 26.10.2014 година. Тогава се проведе историческата среща между Михаил Миков и Бойко Борисов и на нея Миков вероятно взе най-правилното си решение като лидер изобщо. Той отказа БСП да влезе в коалиция с ГЕРБ, както и социалисти да бъдат министри във втория кабинет на Борисов.

Изведнъж ангелнайденовците се хванаха за сърцето.
Изведнъж георгигерговците почнаха да се обливат в студена пот.
Изведнъж кирилдобревците получиха пристъп на гадене.
Изведнъж димитърдъбовците разбраха, че тяхната няма да я бъде.
Изведнъж руменовчаровците схванаха, че БСП вече не се подчинява на техните алчни инстинкти за власт.
Отношението към властта се оказа повратната точка!

В БСП с годините се формира една групичка, която прилича по-скоро на тумор, за която идеите престанаха да бъдат важни. Те са наркозависими от участието във властта, защото техен приоритет са банковите сметки, а не избирателите. И когато БСП реши да постъпи принципно, да се оттегли от властта, за да реши идейно-политическите си проблеми и да се стабилизира организационно, точно тези хора разкриха себе си като ляво крило на ГЕРБ, което съществува в БСП.

Оказа се, че Бойко Борисов си е отгледал послушни социалисти, нещо като ГМО-герберчета с лява окраска, които да бъдат активизирани при първата сериозна криза на новата власт.
И този момент дойде!!!

В мига, в който ГЕРБ осъзна, че реформаторите са му политическа тежест, Бойко Борисов реши, че се нуждае от БСП в кабинета, за да може да си гарантира стабилност в тези буреносни времена.
Цялата пропагандна машина бе впрегната в това начинание. Стигна се дотам, че дори най-вярната привърженичка на властта Илияна Беновска дръпна една съчувствена реч от екрана на телевизията, че в тези решителни дни Михаил Миков и Ахмед Доган трябвало да демонстрират държавническа мъдрост, политически кураж и да приемат офертата за съвместно управление с ГЕРБ.

А всички знаете - ГЕРБ е партия-вампир!

Тя дава власт, но изсмуква живителни сокове!

Тя дава министерски места, но разкъсва политически идеали!

Коментари