Печални изводи за България...

Разказ на журналиста Георги Тошев от профила му в социалната мрежа:

  • clock 11 юни 12:42
  • 32014
Анализи / Медиите Печални изводи за България...

Разказ на журналиста Георги Тошев от профила му в социалната мрежа:

Тези дни се наложи да помогна на новинарския екип на една световна телевизия, която отразява "туристическата стабилност" в България. Колегите нямат отношение към страната ни - нито добро, нито лошо. Никакво, което на журналистически език би трябвало да означава "обективно".

Лишен от емоции ви предлагам няколко техни заключения за ситуацията у нас:
- как българският министър-председател, свързан, както със силовите групировки в началото на прехода, така и с МВР (в средата на прехода, ако приемем, че той изобщо ще има някога край?!) няма информация за структурите на организираната престъпност в страната, техните прегрупирания, "вътрешни движения", конфликти, преразпределение на наркобизнес, проституция и т.н.?
- как един български град години наред печели титлата за "най-добър град за живеене в България" при положение , че не асфалтът, цветята по улиците и инфраструктурата са единствените показатели за "добро място за живеене", а на първо място е сигурността! (за два дни колегите от световната телевизия получиха и записаха над 10 доказателства за терор, системен рекет и комбина между полиция - мафия в Бургас)
- колко безпомощна трябва да е една национална полиция, която не може да се справи с отдавна известни тартори на престъпния бизнес на територията на един град и област (колегите записаха също така доказателства за покровителство "отгоре" на въпросните мутри)
- за какво говори определението на министър - председателя на една държава, член на Европейския съюз, че престрелка в известен курорт в началото на туристическия сезон е "махленска свада с битов привкус"?
- има ли връзка между местните патриоти и политици с престъпни групи от региона?

Колегите от световната медия, която има милионна аудитория по целия свят, не се интересуваха от пикочния мехур, зетя, сватя, преливането на кръв и състоянието на един престъпник, а събираха факти и доказателства, анализираха ги, за да разкажат на зрителите си какво се случва с една европейска държава в преход…

 

Коментари