Фалшивата толерантност на изнасилените европейци

Сомалиец унижи сексуално норвежки социалист, той го съжалява

  • clock 08 април 14:59
  • 6714
Анализи / Свят Фалшивата толерантност на изнасилените европейци

Норвежки политик, представител на социалистите, е изнасилен брутално от сомалийски бежанец. Карстен Нордал е нападнат в дома си. Полицията успява да задържи сомалиеца, а съдът постановява, че трябва да бъде депортиран обратно. Дотук добре. Следва разтърсващо интервю в норвежката телевизия, в което Карстен казва, че му е дожаляло за сомалиеца.

„Чувствам вина и отговорност. Аз съм причината този човек да не стъпи никога повече в Норвегия. Изгониха го и сега ще трябва да преживее тъмното и несигурно бъдеще в Сомалия. Гледам на този човек като продукт на един нечестен свят, свят на война и отчаяние”, признава социалистът.

Как да не ти домилее? Това се случва точно в толерантна Норвегия, където наскоро учеха бежанците какво е сексуално посегателство. Да не би случайно Ахмед да се обърка.

Признавам, че когато чета за такива случаи, ме хваща страх. Страх от фалшивата толерантност на европейците, която плъзва като вирус и вече пуска пипала и у нас. Натрапването на тази извратена толерантност по никакъв начин няма да ни направи по-бели или по-добри.

Сред приятелите си във Фейсбук имам поне няколко души, които са писали темпераментни статуси от типа на: „Трия всеки, който е расист, няма да търпя гневни изблици по адрес на бежанците!” Всичко това придружено със сърчица и намръщени личица. Всъщност ми се иска да им кажа, че расизмът или отношението към бежанците е процес на лично осъзнаване. Защото е много лесно да се просълзим, докато гледаме като на кино кадри с убити дечица или жени, събрали цялата мъка на света в очите си. Но цялата тази пропаганда се пука като мехур, когато бежанецът нахлуе в задния ти двор. Буквално или преносно.

Дилян Вълев

 

 

 

 

Коментари