От Скопие: В България има всякакви, само българи няма!

Не живеем на Балканския, а на Македонския полуостров, смята шефът на Световния македонски конгрес

  • clock 01 април 15:48
  • 2116
Анализи / Свят От Скопие: В България има всякакви, само българи няма!

В България има всякакви, само българи няма! В България няма македонско малцинство, защото македонците са мнозинство! В България само циганите и турците не са македонци! Не е въпросът дали македонците са българи, а има ли българи в България без македонски корен, твърди в коментар за македонския „Вечер” председателят на Световния македонски конгрес Тодор Петров. Той също така смята, че България е същото като бивша Югославия. Ако я разделите на Македония, Мизия и Тракия „няма България, от България нищо не остава!” Председателят на СМК смята, че всъщност проблемът за София не са македонците, а това, че ако продължат процесите на емиграция и депопулация, ромите и турците ще станат мнозинство и затова на София й са необходими македонците и Македония, за да задържат етническия баланс в пространството и времето. Тодор Петров предупреждава, че след влизането на България в ЕС, от нея са излезли около два милиона предимно млади и образовани хора, а епилогът е катастрофално бързото стареене на нацията.

И неслучайно Македония се счита за най-романтичната част от България. Културата и историята на македонците е инкорпорирана като държавна и културна история на България, пише Петров. Празнуваме едни и същи празници, събития и личности, разликата е само от коя страна на границата е, за да се каже „мои са”! А всъщност никой от никого нищо не краде, защото основата на България е Македония! Ако татарите са прабългари, а в България днес имат статут на малцинство, кое е мнозинството? Защо Световният български конгрес няма седалище в София, а в главния град на Татарстан – Казан? Защо Тодор Живков навремето казваше на Стане Доланц: „Как да поставям Македонския въпрос в България, като мнозинството от членовете на Политбюро са македонци?” Защо Георги Димитров предлагаше та Тито обединение на Пиринска с Вардарска Македония, обединение на македонския народ от двете страни на границата? Защо корените на съвременните българи като политическа нация се свързват с Китай и Монголия, а упорито бягат от македонския си произход – империя, простираща се до Индия? Впрочем и там има историческа школа, която отрича заблудите за връзките с Далечния изток и съвременната българска история се свързва единствено с едната и единствена Македония.

Тодор Петров твърди също така, квазиисторията на платените активисти, които ги има и в двете страни и агитират за македонците като българи, е трайно свършена във времето. А ние трябва да ги разберем и да им помогнем на хората от другата страна на границата, защото са наши хора – други са създавали държави, чертаели граници и писали история за тези територии като техни колонии, но не са си присвоявали историята и културата на македонците, и то като държавна политика.

И затова всичко е едно! И от двете страни на границите, бидейки основата на Балканите, е Македония! Не живеем на Балканския, а на Македонския полуостров! Все някога тази истина ще победи. Като Феникс от пепелта Македония е пак тук! Аладин от Вълшебната лампа излезе и никой няма да го върне обратно вътре. Ей, Македония пак е държава! Да, Македония е държава и това повече никой и никога няма да го промени! Историята на Македония повече няма да се пише в София, а тук, в Македония, ще я пишат македонци и на македонски език! Амин, завършва Тодор Петров.

Коментари