Защо няма оповестен в Панама американец?

Тамплиери или извънземни стоят зад случая, другото е твърде недостоверно

  • clock 04 април 17:17
  • 3797
Анализи / Свят Защо няма оповестен в Панама американец?

В най-мащабното изтичане на документи в историята има лидери от цял свят. Разбира се, най-много се говореше по обясними причини за руския президент Владимир  Путин. Но освен него в списъците е украинският му колега Петро Порошенко, кралят на Саудитска Арабия Салман, бащата на английския премиер. Бяха разкрити офшорни компании, контролирани от премиера на Исландия, Пакистан, Азербайджан.  И много други, като се стигне чак до футболиста Меси.

Нещо обаче се набива на очи в този списък. Няма нито един американец. Защо? Навярно са много бедни и си нямат пари за пране? Или пък са толкова честни, че никой от богатите и властимащите не се е изкушил?

Този въпрос вече се дискутира в мрежата.

 Gorkildeathgod пише: Бях наречен „шибан глупак”, защото повдигнах темата. Понякога се чудя защо се хабя...

 Throwitawaynow303 добавя: 11,5 милиона документи, 200 000 компании, 40 години записи. Нито един американец открит? Да бе!

 Assurance_Fraud обяснява: Ами те документите са изнесени от Сорос. Мислите ли наистина, че ще изложи собствените си хора?

 Defile108коментира: Това ми звучи като пълни глупости. Не съм последовател на конспирациите, но се знае че Америка има най-високия брой на корумпирани банкери... Както всички видяхме по време на Ипотечната криза. Те не се намират в спикъса, защото те са тези, които са го „изтекли”. ЦРУ може да следи имейлите на Ангела Меркел, но не знае нищо за глобално журналистическо разследване? Ама моля ви се!    

Romek_himself заключава: „Дааа, изтичане от ЦРУ...” Да припомним и, че преди седмица прессекретарят на Путин Дмитри Песков свика пресконференция, на която оповести, че се готви нова информационна война срещу руския президент и ще бъдат оповестени негови офшорни сметки. Така и стана.

Дали това е кампания, насочена само срещу Путин, или има по-дълбоки корени и разнородни цели, може би някога ще разберем, а може би няма, както стана със самолетите на 11.11.2001.

В случая, колкото и човек да е настроен против различните му конспиративни теории, не може да не се изкуши да не поразмишлява в тази насока.

И да потърси странните причини и начини, по които това се е случило. Защото наистина да повярваш, че международно журнаристическо разследване огласява скандала на века, проведено зад гърба на спецслужбите, е повече от наивно.

На фона на това, което се огласява, съм по-склонен да вярвам, че това е част от борбата на евреите с цел унищожаването на бялата раса, българите най вече. Вярвам, че и Сорос има своя дълъг мириардерски пръст тук. Нищо чудно да са намесени и тамплиерите. И дори извънземните. Просто всичко друго е твърде недостоверно.

Дилян Вълев

Коментари