Най-проклетата коалиция

Малките партийки ще прекалят с рекета

  • clock 14 май 21:38
  • 5355
Анализи / У нас Най-проклетата коалиция

В България нямаме кой знае какъв опит с коалициите. Имаше една тройна, при която окрадоха това дето остана след Иван Костов, пък да събереш баберека от Иван Костов си е голямо постижение.

И след това като се заредиха едни коалиции... Самият златен пръст Волен Сидеров се самоиронизира в парламента оня ден. Но днес пък излезе новината, че представляваното от Кунева каквото и да е там формирование, но парламентарно представено, щяло да излезе от правителството, ако не направи нещо си там. Има си гугле и щях да проверя, ама не ми е интересно, защото щях да прочета витиавизми без никакъв смисъл. Като тези на „Булката беглец” Георги Първанов, който обича да изоставя любимите си в името на нови висоти и сигурно е обяснил по своя си екзестенциален начин защо е напуснал това управление.

Но все пак какво става, че всички тръгнаха да напускат това правителство!? Всички знаем клишето за плъховете и кораба. Възможно ли е да се случва това същото, но в политически аспект в България. На единия не му харесало това, на оня онова... Ами разберете се, де, като Тройната коалиция. Или може би не остана за крадене? Със сигурност има. Но очевидно нещо е станало, малките партийки са влезли в президборен режим и сега искат да се покажат готини.

Това правителство, меко казано, не ми е симпатично. Но като си представя, според градацията в последните години, какви боклуци ще дойдат след него, и досадата от някакви предсрочни избори и изобщо... Абе да си стоят! Няма щанс да дойдат по-читави, щото просто ги няма.

Дилян Вълев

Коментари