ЦИК стана универсалния върховен гласоподавател

Автор: Габриела Петракиева

  • clock 08 ноември 15:24
  • 10772
България / Политика ЦИК стана универсалния върховен гласоподавател

Абсурдно високият законов праг, за да бъдат признати за задължителни решенията на народа по въпросите на Референдума, е 50% + 1 гласа активност спрямо последните парламентарни избори или това са 3 500 585 + 1 гласа.
При обработени 100% от протоколите днес ЦИК обяви, че не достигат около 13 000 гласа

ОБАЧЕ

на последните парламентарни избори ЦИК е броила БРОЯ ПОДПИСИ НА ГЛАСУВАЛИТЕ В ИЗБОРНИТЕ СПИСЪЦИ, а в момента брои ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ БЮЛЕТИНИ.

Скъпи сънародници, защо Ви беше да ходите до избирателните секции, след като така или иначе ЦИК контролира народната воля.

Как се решава коя бюлетина е недействителна? Кое прави определен глас нелегитимен? Къде остава прозрачността при взетите от ЦИК решения, след като вече в няколко кофи за боклук бяха намерени стотици бюлетини, изхвърлени от СИК??

А може би имат българския гражданин за маймуна, че така лесно да го качат на клона?
Защото нужният брой гласоподаватели са сложили подписа си в подкрепа на Референдума. Броят им е дори предостатъчен, а отношението на ЦИК – показателно.

Референдумът бе вик на дълго нагнетявано напрежение у българските граждани. Само че вместо предупреждението, политиците виждат заплаха.
Въпросите от допитването се оказаха провокация към чувството на безнадеждност у хората. Бързата писта между унижението, че от обикновения гражданин нищо не зависи, до възторга, че той може да променя.

И сега ЦИК може да обяви за недействителни колкото си поиска бюлетини. Или колкото някой е поръчал да са такива. Но снощи един от най- уважаваните ми  учители написа нещо, което е факт: „Гласът е Божий щом е народен. Дори да е зле информиран.”

Някои може и да не разберат за поредните мръсотии, които статуквото върти чрез ЦИК, и могат да въртят, и могат да сучат колкото искат -  но няма да отменят тази народна воля.

Ръкавицата е хвърлена.

И ако не им харесва – ще бъдат изхвърлени. От много време насам, за пръв път сме народ. А от тях продължава да смърди на мърша.

Коментари