Любен Дилов син: Вече не подкрепяме десните, те са заразни

Избрахме нормалността и професионализма в лицето на Ивайло Калфин

  • clock 17 октомври 21:21
  • 548
България / Политика Любен Дилов син: Вече не подкрепяме десните, те са заразни

„Много е хубаво постоянно да припомняме как АБВ напусна управляващата коалиция – в един ден си тръгнаха с достойнство от всички властови постове, без да обиждат никого. Една от причините бе ИК, за който днес стават люти раздори“. Това заяви Любен Дилов син, почетен председател на ПП „Движение Гергьовден“ и член на предизборния щаб на коалиция „КАЛФИН ПРЕЗИДЕНТ“ в ефира на предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Той коментира, че е редно и почтено да има предсрочни парламентарни избори, защото настоящото Народно събрание е най-„лошокачественото“ в най-новата българска история откъм приемането на закони и създаването на постоянен хаос в обществения живот. „Каквото и да правят депутатите, то е все лошо.

Ето, сега искат да ограничават броя на избирателните секции в държави, които не са членове на ЕС, т.е. САЩ, Англия. Въобще, в България законите се правят в угода на управляващите. А пък членовете на правителството са в постоянна шизофрения и не знаят кога са на власт и кога в опозиция“, коментира писателят и сценарист.

И добави, че е по-почтено и справедливо да има нови парламентарни избори. Дали ще стане обаче, е друг въпрос.

Може да има прекрояване на кабинета веднага след изборите, в зависимост от резултатите. Но такава логика няма солидни аргументи и би нагнетила още омерезение сред хората към онова, което произведжа като продукт политическата класа“. Коалицията „КАЛФИН ПРЕЗИДЕНТ“ в цялост и партиите АБВ и Гергьовден в частност, официално са регистрирали намерението си да работят в полза на рефендума, иницииран от „Шоуто на Слави“.

„Въпреки резервите към някои от формулировките на въпросите в допитването, ние сме категорични, че българите трябва да гласуват „за“ референдума, защото това е пътят за съставянето на последното в най-новата ни история ВНС. Аз лично смятам да гласувам „за“ и на трите въпроса, включени в питането до народа. Иначе вярвам в смесената политическа система, с водещ мажоритарен елемент“, допълни Дилов.

Според него социолозите режисирано предричат, че още на първия тур ще бъде избрана Цецка Цачева за президент.

„Но аз не съм сигурен в това, въпреки че Цецка Цачева е една много симпатична дама, на която ГЕРБ не й правят добра кампания. Искрено вярвам, че човекът, който отиде на балотаж с нея, надявам се това да е г-н Ивайло Калфин, защото има най-подходящи качества за поста, ще може да обедини около своята кандидатура целият протестен вот срещу всичкия политически елит. Защото това, което сега правят, е безобразие – да предправят ИК в 12 без пет. И се чудя какво ли ще обясняват пред ЕС, ясно е, че не им пука какво мислим ние тук. Например, че е идиотия да допуснат гафа с празното квадратче в изборната бюлетина. И няма защо от РБ да се държат като девственица, неразбрала какво и как се случва. Има протоколи, които ясно показват кой как е гласувал“, каза още Любо Дилов.

Според него, политици като Ивайло Калфин са нужни за реализацията на промяна в системата.“ Не зная защо никой не говори затова, че той е член на комисията „Монти“ – там са хората, бюджетари на ЕС, те определят финансите, преди да стигнат до политиците. Това е изключително важна комисия, а Ивайло Калфин е там без вече да е евродепутат, заради своите качества.

Целта на нашата кампания е да обясним на хората, че извън политическите пристрастия „ляво – дясно“, Ивайло Калфин е изключително добре подготвен за този пост. Много удобно е за онези, които нямат никакви тези и аргументи да обвиняват в русофилство. Покажете ми друга партия, освен АБВ, която може да ви даде подписан документ от Русия за външнопилитическа ориентация. Имат споразумение с „Единна Русия“, в което черно на бяло пише: „Ние уважаваме избора на българите да са членове на НАТО и ЕС и се съобразяваме с това“. Покажете ни друг подобен документ. Аз не съм русофил в никакъв случай, но си давам сметка, че географски в следващите 100 години няма изглед нито Русия, нито Турция да се преместват от там, където са. Така че нека да живеем по-спокойно тук“, предложи почетният председател на Гергьовден.

Той емоционално завърши разговора така: „Колкото до това защо вече не подкрепяме десните, то отговорът ми е: Защото се страхуваме, че са заразни. Идва момент, когато човек трябва да избира между нормалността и идиотията и изтрещяваме“.

Виктория Груп - Лятна Ваканция 2018
Коментари