Миков взривява БСП, Калфин на дебат с Радев

  • clock 11 октомври 15:16
  • 1718
България / Политика Миков взривява БСП, Калфин на дебат с Радев

Днес, в комбинирано предаване на телевизионната версия на агенция ПИК, в прав текст Михаил Миков заяви, че ако генерал Радев не отиде на втори тур, ръководството на БСП трябва незабавно да си подаде оставката. Миков фактически вербализира публично известния факт, че след като бламираха възможността Радев да бъде кандидат на по-голямата част от опозицията, БСП на практика направиха безценен предизборен подарък на ГЕРБ.

В медиите, включително и във Фронт.бг се появиха сведения, че този подарък не е бил съвсем подарък и основния инициатор на това Радев да бъде кандидат само на БСП е бил Георги Гергов. Пловдивският богаташ получи веднага след това пък безценен подарък от правителството, известен като "Пловдивски панаир- Варна".

За да неглижира лошия ефект от това, че  Радев остана само техен кандидат, ръководоството на БСП пък взе, че го издигна чрез измислен в последния момент инициативен комитет, което още повече обърка избирателите  на столетницата. В момента те разполагат с общо четири силни оферти - самият генерал Радев който е, макар че формално не е кандидат на БСП. Предишният премиер в правителството на БСП и ДПС - Пламен Орешарски, който сега май е само от ДПС. Ивайло Калфин - най-добре подготвеният от сегашните претенденти и предишен кандидат на обединената левица за президент, който се представи повече от достойно и загуби  от Плевнелиев на един балотаж, оставил съмнения за сериозни изборни манипулации от страна на ГЕРБ. И на последно място - вечната червена Амбър - Татяна Дончева, която успешно ерозира много от гласовете за БСП. 
В тази връзка с особен интерес се очаква дебата между генерал Радев и Ивайло Калфин, който БиТиВи обяви, че ще се състои на 25 октомври в предаването "Тази сутрин". В този дебат, може би, най-после ще чуем и отговор на въпроса само слабохарактерност на генерала ли позволи той да клекне на БСП и да се съгласи с това да не бъде подкрепен от по-голямата част от опозицията, или е имало още нещо.  
Виктория Груп - Лятна Ваканция 2018
Коментари