Валери Симеонов се предаде!

Валери Симеонов подаде оставка (ВИДЕО) Снимка btvnovinite.bg

  • clock 16 ноември 20:24
  • 102
България / Политика Валери Симеонов се предаде!

Причините са продължаващата медийна кампания срещу него, каза той

В Министерски съвет тази вечер Валери Симеонов обяви личното си решение да подаде оставка в качеството си на вицепремиер на Република България в коалиционното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Причините са продължаващата медийна кампания особено от последните два дни от която кампания, като продължение на кампанията, която беше проведена спрямо мен по повод изявлението ми за протести пред МС, но продължението на тази кампания вече поставя акцент не върху моята личност в качеството ми на поста, който заемам, а и върху народни представители от Националния фронт за спасение на България.

Скандалът с него започна точно преди един месец, когато той нарече майките на деца с увреждания "кресливи жени", а децата им "уж болни".

Хронология на скандала:

16 октомври. Валери Симеонов коментира протеста на майките на деца с увреждания пред партийната телевизия на НФСБ. Думите му отприщиха масово недоволство и искания за оставка на вицепремиера.

"Eдна група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях."

Първо Симеонов обясни думите си във „Фейсбук”.

„Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума.”

Няколко дни по-късно, подкрепен от работодателите, Валери Симеонов заяви, че ще подаде оставка само ако политическият съвет на коалицията му я поиска. Иначе нямало причина.

"Човек не подава оставка затова, че казва истината. Боли, не боли, това е истината. Аз стоя зад своите думи, категорично", каза Валери Симеонов.

23 октомври, 2018г.

И след среща с Обединените патриоти, извинение отново не последва, оставка – също.

"Нима някой от вас допуска, че съм такъв изрод, че да кажа, че тези деца се преструват? Съвсем не е това смисълът. Още веднъж ви моля прочетете внимателно какво съм казал", каза Валери Симеонов.

24 октомври – След среща при Борисов на партньорите в управлението Валери Симеонов се извини.

„По настояване на Коалиционния съвет аз поднасям своите изявления към тези които са се почувствали обидени". Близо месец по-късно, оставка не последва, но и протестите с исканията за такава не спряха.

Източник БТВ НОВИНИТЕ

Вижте видеото тук  https://btvnovinite.bg/

Коментари