Вицепремиерът Томислав Дончев се срещна с Почетните консули в България

  • clock 24 октомври 09:22
  • 177
България / Политика Вицепремиерът Томислав Дончев се срещна с Почетните консули в България

Вицепремиерът Томислав Дончев се срещна с Асоциацията на Почетните консули, за да обсъди възможностите за съвместна работа в посока развитие на международните и икономически отношения на страната ни. На срещата бе и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. Двамата представители бяха приветствани от председателя на Асоциацията Борислав Боянов – Почетен генерален консул на Малта, заместник-председателя и Почетен генерален консул на Сейшелите – Максим Бехар, и от членове на Борда на Асоацията.

 Вицепремиерът Томислав Дончев представи детайли от външно-икономическата политика на правителството. Той подчерта важната роля на акредитираните в България Почетни консули на чужди държави за развитието на международните отношения на страната ни, за подобряване на бизнес средата и привличане на чужди инвестиции. Борислав Боянов разказа подробно за дейността на Асоциацията и готовността за още по-задълбочена работа в партньорство както с Министерството на външните работи, така и с други институции.

 Бордът на Асоциацията на Почетните консули в България взе решение, че тези срещи ще се превърнат в редовна практика, като на тях ще се обсъждат разнообразни теми, свързани със сътрудничеството между страната ни и държавите, представлявани от акредитираните консули.

 

За Асоциацията на Почетните консули в България:

Асоциацията на Почетните консули в България е създадена през 2004 г. в гр. София и е пълноправен член на Световната асоциация на Почетните консули. Асоциацията има свой собствен Етичен кодекс и активно участва в обществения и дипломатически живот в много страни.

Коментари