Фондация ”Докосни щастието” помага за създаването на Първата българска хранителна банка

  • clock 06 август 13:07
  • 151
България / Общество Фондация ”Докосни щастието” помага за създаването на Първата българска хранителна банка

“Докато стотици българи мизерстват, тонове годна за консумация храна се изхвърля от големите хранителни вериги.” С тази кауза се заема един истински българин. Той се казва Стефан Чолаков и може смело да бъде наречен “добротворец”.

Той е човекът, който преди три години постави първите хладилни витрини с храна за бедни в столицата. От тогава неговата благотворителна инициатива се превърна в неправителствената организация ”Ако си дал”.

 По професия Стефан е зоотехник, но има малък бизнес в ресторантьорския бранш и цех за ядки. Днес Стефан започва нова битка за създаването на Национална хранителна банка и складове за безвъзмездно раздаване на храни и хранителни продукти на територията на отделни градове в страната. 

“Стефан е човек с голямо сърце, ние вярваме, че заедно с него можем да помогнем на хиляди хора, изпаднали в беда. Защото бедността не е порок и всеки може  да изпадне в нужда. Нашата мисия е да помагаме, да влагаме любов и сърце, защото само така можем да се докоснем до щастието.”, това каза г-жа Теодора Игнатова, председател на Фондация ”Докосни щастието”. Тя, заедно с организацията, която управлява стана основен партньор на Стефан Чолаков и дари средства за закупуване на превозно средство, с което хранителните продукти да бъдат транспортирани до различните складови бази на хранителната банка.

Коментари