Изключителен успех на първия по рода си форум за градски политики "ФОРУМ МЛАДОСТ"

  • clock 15 ноември 12:32
  • 84
България / Общество Изключителен успех на първия по рода си форум за градски политики "ФОРУМ МЛАДОСТ"
Преди борени дни, при изключително висок интерес, бе проведен Форум „Младост“ – Моят район, моята мисия. Уникалната по формат, концепция, съдържание и лектори конференция за градски политики, събра на едно място за първи път граждани, представители от НПО сектора, бизнесът, дипломати.

ФОРУМ „МЛАДОСТ“ - Един Форум, 14 лектори, 150 човека, страхотни градивни дискусии, много поставени проблеми, интересни предложения, нестандартни решения, предстоящи ключови инфраструктурни проекти, смях, песни, разпалени дискусии. Така можем да обобщим в няколко думи, провелия се преди дни изключително успешен Форум „Младост"

Присъщо за район „Младост“ панелът, който предизвика най-много емоции и дискусии, беше посветен на градските политики и бъдещето на квартала. Бяха коментирани проблемни имоти, потенциалът за изграждане на нови паркове, по-доброто поддържане на зeлeните площи и иновативни идеи за това. За първи път беше предстaвен проектът за продължението на ключовия булевард „Копенхаген“, който ще „отпуши“ сериозно други пренатоварени пътни артерии в квартала. Чухме идеи как администрацията да заработи по-добре в полза на гражданите и кои са малките стъпки, за да се случи това. Научихме за инoвативни методи за отглеждане на еко плодове и зеленчуци в градски условия. Разбрахме как детска градина в Младост възпитават децата от малки в зелено и еко мислене, как се отглеждат растения. Бизнесът получи ценна и актуална информация за актуални европроекти за финансиране на бизнес идеи. За бизнесът беше важна темата за социално-корпоративната отговорност. За всички стана ясно, че това не е някаква екзотика, привнесена от Западна Европа, а важна част за всяка компания, която иска да има добър имидж в общественото пространство. Разбрахме колко важно е да се подкрепят значими социални и зелени каузи, да се направи нещо в полза на обществото или средата и природата. Това има много по-широк отзвук, от колкото лъскавите рекламни кампании.
На този форум бяха коментирани много идеи, бяха създадени нови партньорства, които скоро ще доведат до реализирани проекти в полза на квартала и жителите, свързани с образователни и зелени политики,

Коментари