КАРНОБАТСКАТА МАФИЯ

Кметът на Карнобат е преторианецът на БСП в района и за неговите връзки с бизнеса на Миню Стайков скоро ще излязат много неща. Но това, което не се коментира е същата връзка между общинския съвет и представителите на ГЕРБ.

  • clock 06 септември 14:47
  • 1965
България / Общество КАРНОБАТСКАТА МАФИЯ
Ако някой иска да каже, че нещо се намира дълбоко в провинцията той казва - “на майната си, в Каспичан или Карнобат...”
Каспичан наистина е далече, но Карнобат е в центъра на картите по партийно финансиране.
И както се знае партийното финансиране няма цвят - то е чист рекет в неустановени размери от различни партии, чийто преторианци са се окопали в местната власт.
Кметът на Карнобат е преторианецът на БСП в района и за неговите връзки с бизнеса на Миню Стайков скоро ще излязат много неща. Но това, което не се коментира е същата връзка между общинския съвет и представителите на ГЕРБ.
 
/Георги Димитров - кметът на Карнобат/
Ако червеният кмет и синът му дават под наем сгради за безакцизни цигари, то от друга страна общинският съветник на ГЕРБ Чавдар Вълев играе ту с единия, ту с другия отбор по финансиране на партиите.
Още от 2016-та година има данни за неясния политически пол на Вълев. 
 
 
 
 
 
Въпреки че са от различни партийни групи в общинския съвет Вълев и Димитров си правят взаимни услуги. Те са феодалите на Карнобат и са в топли връзки, и са наясно с цялото финансиране и рекетиране на бизнеса около Карнобат.
“Просто тука има какво да им се вземе...” коментират източници, пожелали анонимност. Заради рекета, осъществен от коалицията ГЕРБ-БСП-Народен съюз им - предаден към централите на партиите в София, Вълев има охранителен бизнес в Карнобат (охранява училищата с общински пари), а синът на кмета на Карнобат - вече се разбра какво има.
Иначе за Чавдар Вълев трудно може да научите нещо в Карнобат, освен че прякорът му е “карнобатман”, заради специфичните вежди и Теньо Гогов му се подиграва в едно известно чалга парче със същото заглавие.
Но магарето е заровено много по-дълбоко от арестувания кметски син.
Ако прокуратурата си свърши работата - тя ще стигне не само до топлата връзка Стайков-кмет-БСП, но и до другия канал на партийно финансиране, за който сега никой не говори.
***
Автор: Георги Стайков
Коментари