Каузата - „За да продължим”. Приказка за един различен свят

Тази година на 24 ноември 2016г. в Централния военен клуб под патронажа на министъра на отбраната, младежите от „Дневен център за възрастни с увреждания”, гр. Плевен с директор инж. Йорданка Валакова ще представят мюзикъла „Сливи за смет“ с автор Аня Кра

  • clock 22 ноември 21:01
  • 1014
България / Общество Каузата - „За да продължим”. Приказка за един различен свят

И тази година, за шести пореден път, във Военния клуб в София ще се проведе едно благотворително събитие. Хора с увреждания ще представят своя театрален спектакъл пред публика.

На пръв поглед, това звучи обичайно. Но, събитие като това означава много за онези, които цяла година се подготвят за тази вечер – да покажат какво могат пред света, нищо, че съдбата им е отредила да живеят по-труден живот...

Идеята е на Фондация „Жени Човешки ресурси”, чиято кауза е да реализира благотворителни инициативи, да насърчава и подкрепя деца и възрастни от уязвими групи да изразят своя потенциал и да имат равни шансове за пълноценна реализация и творческа изява. 

 През последните пет години, всяка година, се провеждаше подобно събитие под надслов „За да продължим”. През изминалите години се случиха следите неща:

2011 г.           пиесата „Жена на всички времена”, осъществена от жените в „Дом за възрастни с психични разстройства” в  с.Ровина, Смолян.

2012 г.           мюзикъла „Приключения опасни за герои сладкогласни” по Недялко Йорданов, подготвен от младежите от  СУПЦ „Княз Борис І” гр. София.

2013 г            детски мюзикъл „Пеперудена магия” и пиесата „Весел Календар”, подготвени от децата в ЦОП „За да има  щастие в детските очи” град Дупница.

2014 г.          театралната постановка "Славеят"  от Ханс Кристиан Андерсен, подготвена от децата в Център за социална рехабилитация и интеграция за деца /ЦСРИД/, гр. Дупница

2015 г. екипът и потребителите на „Дневен център за деца и младежи с умствени увреждания”, гр. Русе, представи спектакъла Деца на светлината”.

Повече информация, както и снимки от минали събития може да намерите на сайта на фондацията: https://ladieshr.wordpress.com/

Тази година на 24 ноември 2016г. в Централния военен клуб под патронажа на министъра на отбраната, младежите от „Дневен център за възрастни с увреждания”, гр. Плевен с директор инж. Йорданка Валакова ще представят мюзикъла  „Сливи за смет“ с автор Аня Краваева.

Песните и диалозите са разработени по едноименната народна приказка, в която се отразява богатата душевност и физическа красота на българката, утвърждават се народните добродетели на трудолюбие, честност и съхраняване на семейните и фолклорни традиции. Музиката е по български фолклорни мотиви.

Специален гост ще бъде  певецът Орлин Павлов, а водещ на събитието – музикантът и бивш вокал на група „Контрол” – Петър Станоев – Пецата.

 

Коментари