Напусна ни щедър и смел мечтател

  • clock 05 февруари 12:53
  • 332
България / Общество Напусна ни щедър и смел мечтател

Напусна ни щедър и смел мечтател
Почина Стефан Шарлопов

Бизнесменът, мецанат и предприемач, свързан с ред проекти е издъхнал тази нощ в съня си

Стефан Шарлопов е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност "Българска филология". Работи като журналист в София На 26 издава първата си книга с художествена документалистика.

След 1990-а Шарлопов се занимава с частен бизнес. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД – компания за производство на трайни пакетирани храни. Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД и др.

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“.Председател на Българския съюз по балнеология и СПА. Собственик на веригата „Шарлопов хотелс“.Името му нашумя около идеята да направи над Смолян център на четирлите религии, включващ православна черква, джамия, синагога и будистки хлрам. Един от последните му проекти бе придобиването и развитието на комплекс „Созополис“ - ваканционна реплика на стария град Созопол

Шарлопов има пет деца, като дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на "Шарлопов Груп".

Фотографията на Велислава Ножарова е част от кампанията "Да оставим следи" за закупуването на детска линейка, в която Стефан Шарлопов беше най-ревностен участник и дарител.

Коментари