След предаване на Карбовски: Внуците на Сашка – под закрила на държавата!

  • clock 09 декември 19:18
  • 0
  • 825
България / Общество След предаване на Карбовски:  Внуците на Сашка  – под закрила на държавата!

След като Мартин Карбовски показа как децата на циганката Катя, внуци на Сашка, са оставени да тънат в мизерия и без никаква грижа в порутена сграда в село Ветрен, институциите се сезираха.

Тук можете да научите повече  и да гледате предаванията:

http://www.lentata.com/page_9062.html

А ето какво съобщиха днес по случая от Районната прокуратура в Казанлък:

Районна прокуратура-Казанлък образува досъдебно производство срещу 23-годишна жена за неполагане на родителски грижи спрямо малолетните й деца

На 29 октомври 2016 г. в предаването „Втори план“ по телевизия btv е излъчен репортаж от с. Ветрен, общ. Мъглиж, за 23-годишната Катя А. и нейните три малолетни деца – момче на 4 г. и две момичета на 2 г. и на 1 г.

По подаден сигнал до органите на МВР и Дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Мъглиж е предоставена полицейска закрила на трите деца във връзка с обстоятелството, че майка им е оставила без надзор две от тях – 4-годишния Я. А. и едногодишната В. А., заключени в полуразрушена постройка в съседен имот, без дрехи и за продължително време, като се има предвид, че едно от децата е с трайно увреждане на долните крайници. Дирекция „Социално подпомагане“- гр.Мъглиж е извела трите малолетни деца от семейната среда и ги е настанила по административен ред в специализирана институция – Дом за медико-социални грижи за деца „Мария-Луиза“ с.Бузовград, общ.Казанлък.

Районна прокуратура-Казанлък е възложила проверка с оглед данни за престъпление по чл.182 ал.1 от Наказателния кодекс, тъй като е счела , че тази проява е застрашила физическото оцеляване на малолетните деца. След приключване на проверката в указания 20-дневен срок, с постановление от 2 декември 2016 г. е образувано досъдебно производство срещу Катя А., на 23 г., за това, че на 22 септември 2016 г. в с.Ветрен, общ. Мъглиж, като родител на  4-годишния Я. А. и на В.А., на 1 г. , които са се намирали под родителските й грижи, ги е оставила без надзор и достатъчна грижа и с това е създала опасност за тяхното физическо развитие – престъпление по чл.182 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районна прокуратура-Казанлък е дала указания за разпит на свидетели. Разследването по случая продължава. 

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

9 декември 2016 г.

Специален коментар:
Коментари