(ВНИМАНИЕ) Наша посланичка блесна в бебешко синьо до Великия херцог!

Препечатваме този текст поради фундаменталното му значение. Митов да подаде оставка, незабавно!

  • clock 08 октомври 13:41
  • 13429
  • Източник: nbox.bg
България / Общество (ВНИМАНИЕ) Наша посланичка блесна в бебешко синьо до Великия херцог!

Препечатваме този текст поради фундаменталното му значение. Митов да подаде оставка, незабавно!

Текстът:

"Шапката на Мая Добрева е съчетание от джуфки и пера

Новоназначеният посланик на България в Люксембург Мая Добрева избра бебешко синьо - официалния цвят на института “Пантон” за тази година, за да се яви пред Великия херцог Анри и да му връчи акредитивните си писма.

Министерството на външните работи в София пусна снимката на Нейно Превъзходителство и Негово Височество чрез официалния си сайт в голям размер.

Посланик Добрева е с ливрея с голям маншет, дълга пола, клоширана под коляното, и внимателно подбрани аксесоари, все така в цвят бебешко синьо.

Сред тях като най-впечатляващ атрибут, намиращ се на височината на брадичката на Великия херцог, трябва да се отбележи шапката на посланичката - оригинално съчетание от джуфки и пера. Но за разлика от перата, фльонгите са в два тона по-убито синьо, за да кореспондират директно по вертикала с цвета на обувките.

Като малък цветен акцент се открояват посланическите гривни бранзулетки - специфична бижутерия в няколко багри, сред които доминираща марсала - цветът на “Пантон” за миналата година.

Чантата - тип минодиера, и ръкавиците са си част от тоналността на цялостното ансамблово съчетание. Затова отново са в цвета на “Пантон” за 2016 г. Бебешкото или още бонбонено синьо фигурира в каталога на Института по цветовете под официалното название “серенити”, което може да се преведе на български и като синева.

Според наблюдатели е възможно да се търси и закодиран символен смисъл в тоалета, с който посланик Добрева се е представила пред Великия херцог, и той е за една доминираща синева в отношенията ни с Люксембург оттук нататък.

В рамките на проведения кратък разговор след церемонията по връчването на писмата Великият херцог Анри и посланик Добрева са обсъдили развитието на двустранните отношения, засилването на икономическите контакти и културния обмен между двете страни, се казва в съобщението на МВнР."

Източник: nbox.bg
Виктория Груп - Лятна Ваканция 2018
Коментари