Внимание! Опасна схема с продажба на американски коли в България!

Съмнителната схема започва, когато се оказва, че Минков продава коли в не добро състояние, те се чупят, оставят те на пътя, а той заявява, че отказва гаранцията на клиента и, ако искали хората да си търсят правата в съда...

  • clock 17 август 15:11
  • 1258
България / Общество Внимание! Опасна схема с продажба на американски коли в България!

Опасна схема, която може да ви остави на пътя и да ви докара загуби за десетки хиляди левове се случва в България.

Става дума за добре изпипана „търговска практика“ при продажбата на американски скъпи автомобили в България.

Схемата е изобретена от фирмата Exxal Fleet Cars с управител Александър Иванов Минков, който се представя за единствен официален дилър и вносител на марката Dodge за България. След това, въпросният Минков увещава клиентите, че им продава коли и то с 3-годишна гаранция.

Съмнителната схема започва, когато се оказва, че Минков продава коли в не добро състояние, те се чупят, оставят те на пътя, а той заявява, че отказва гаранцията на клиента и, ако искали хората да  си търсят правата в  съда...

Сещате се колко от хората имат време и енергия, за да се занимават с  цялата ни съдебна  бюрокрация и безумия, нали?

И така, българите, които са решили да си купят хубав американски автомобил за доста пари се оказват собственици на счупени превозни средства, гаранцията им се отказва и така те се оказват със загуби на стойност от десетки хиляди левове и без кола.

Удивителното в тази схема е, че въпросният Александър Минков подвежда клиентите си, без да изпитва каквото и да било притеснение от факта, че това поведение е незаконно и нарушава потребителските права на българите по много параграфи. Дори напротив.

Exxal Fleet Cars продължава да  рекламира себе си като компания – официален вносител на Dodge за България. Нещо, което при  проверка на front.bg бе напълно отхвърлено от компанията майка, притежателка на марката Dodge – а именно Fiat Chrysler Automobiles, които ни отговориха на запитването, че въпросната фирма на Минков НЕ Е официален дилър на Додж за страната ни.

Сигналите до редакцията ни за хора, попаднали в порочната схема, се умножават непрекъснато.

Това предизвиква множество въпроси:

Например – кой защитава интересите на българите, които купуват американски стоки и са подведени от местни дилъри и вносители?

Как е възможно български дилър, който твърди, че е официален вносител на американски автомобили у нас, да изфабрикува подобна схема, без последствия? И как ще се отрази това на имиджа на България пред американския пазар в и без това трудноте времена за  родната ни икономика?

Към кого трябва да се обръщат хората, станали жертва на подобна порочна схема? Защото съгласете се в 21 век, в Европейски съюз, би следвало като потребители да сме защитени от подобна възможност – да закупиш уж нов автомобил с гаранция и да се окаже със счупен такъв без гаранция и без възвръщаемост на всичките пари, които си инвестирал в колата си?

И още по-притеснителния въпрос – ако човек като Александър Минков, способен да създаде подобна схема при продажбата на коли го прави напълно безпрепятствено, какво ще се случи, след като същия Минков е участник във фирма за сглобяване и продажба на самолети... (Минков е част от българската компания Aircraft Construction Service Ltd., която „сглобява и предлага на пазара ни двуместния ултралек чешки самолет Skyleader 600“.)

Въпросите, които възникват по нашето разследване са много.

Призоваваме всички читатели, които са станали потърпевши на схемата на Александър Минков и Exxal Fleet Cars да ни сигнализират на нашия имейл адрес: frontbgoffice@gmail.com.

Очаквайте още подробности.

 

Коментари