Всеки вади своя риба в мътната вода на „генералския” скандал

Петър Мандужков се закани на жълт сайт да ги осъди така, че с парите да се построи детска градина

  • clock 19 февруари 18:23
  • 369
България / Общество Всеки вади своя риба в мътната вода на „генералския” скандал

Разменените реплики между президент и премиер отдавна надхвърлиха размерите на политическа крамола и се превърнаха в люта битка, на чиито рубежи застават най-различни „войскови” части.

Първа жертва падна Пеевски, върху чиито  бузи двамата държавници си размениха шамари. Но непосредствено след тях в кашата беше забъркано и името на Петър Манджуков.

И то ден, след като именития бизнесмeн получи изключителен жест на признателност  от БАН – специален научен сборник, посветен на него – за приноса му към траколожките изследвания в България. Сайт, известен с изключително ниската си професионална хигиена, припозна  Манджуков и някакво въображаемо оръжейно лоби, като създало генерал Радев като кандида-президент и поставило за шеф на кабинета му журналиста Иво Христов.

За основание им служи фактът, че Христов е бил за около година шеф на телевизията БиБиТи, собственост по онова време на бизнесмена. Втората невероятна „улика” – бащата на Христов бил от РУМНО(военното разузнаване) и не може да не е познавал Манджуков.  

В кратко изявление още същия ден, бизнесменът определи написаното като нелепица, но ден по-късно истински се ядоса, очевидно повлиян от отгласа от измисления скандал. Той уточни, че последното което би искал е да съди журналисти, но характерът на някои от бизнес-заниманията му и най-вече – неговите партньори изискват на подобни публикации да се отговаря с цялата строгост на законите срещу клевета и набеждаване.

Подобни писания причиняват сериозни материални и морални щети, които могат да бъдат доказани пред всеки един съд по света. Повярвайте, финансовите претенции по едно такова дело ще са достатъчни да се построи детска градина!

Петър Манджуков твърди още, че дори да преглътне собственото си осмаскаряване, то е длъжен да реагира остро, най-вече заради двамата си малките си синове -  още са на възраст, в която вярват, че журналистите пишат истината.

Бизнесменът подчерта, че няма как да остане безразличен към това, че лекомислени клевети нанасят щети и на доброто име на много личности и неправителствени организации, към които той има щедра и разнородна спонсорска дейност.

Коментари