За първи път у нас ще бъдат разкрити непознати факти за спасението на българските евреи

Международният научен форум ще се проведе на 16 април в Софийския университет

  • clock 09 април 18:04
  • 245
България / Общество За първи път у нас ще бъдат разкрити непознати факти за спасението на българските евреи

На 16 април 2018 г. Софийският университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде домакин на международна конференция на тема „Скритото лице на спасението на българските евреи“. Научният форум ще се проведе от 09:00 до 16:30 часа в зала 224 („Америка за България“) на СУ. Целта на конференцията е да се представят нови гледни точки и неизвестни до този момент материали по повод 75-годишнината от оцеляването на българските евреи. Организатори на събитието са Юридическият факултет на СУ, Факултетът по Ебраистика на Университета в Страсбург, Българската асоциация на оцелелите от Холокоста и техните деца и Алто комюникейшънс енд пъблишинг. 

Конференцията ще бъде открита от декана на Юридическия факултет проф. Сашо Пенов и посланика на Израел в България Н.ПР. г-жа Ирит Лилиан. Като лектори по време на събитието ще се включат учени и обществени личности с дългогодишен опит и изследвания по темата.

 

Желаещите за участие в конференцията могат да се регистрират предварително на Официалната фейсбук страница на Българската асоциация на оцелелите от Холокоста и техните деца

Коментари