Борисов праща Ненчев и Митов по море срещу Русия

Подкрепят ги и Плевнелиев, и отделни профили на Протестна мрежа от Фейсбук

  • clock 16 юни 13:53
  • 5099
freak.bg / freak.bg Борисов праща Ненчев и Митов по море срещу Русия

Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще ги пратя на корабите да воюват те. Това заяви преди минути пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка с информацията, че Турция е прекратила едностранно споразумението за реадмисия на бежанци, заради отказа на страната ни да участва в общ Черноморски фронт срещу Русия.

"Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи – мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати", каза още Борисов, цитиран от Блиц. „Да изпратим корабите - военни, а не гранични, като флотилия срещу руските кораби, вече минава границата на това, което мога да допусна.

Чакам министър Ненчев и министър Митов да си дойдат, защото много ще ми е неприятно, ако те са поемали ангажимент. Президентската институция е друго – те могат да са поемали ангажимент, може да са говорили, не се бъркаме в тяхната работа. Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще имат проблеми с мен – ще ги пратя на корабите да воюват те”, посочи премиерът Борисов.

Журналисти заподозряха, че Борисов е усвоил до съвършенство тънката игра на ДСБ с властта - хем да са опозиция, хем да са на власт. Той вероятно наистина ще прати двама от министрите си да правят заедно с Румъния, Турция и Украйна общ флот срещу Русия, докато целият кабинет ще пази активен неутралитет. Вероятно, веднага след края на мандата си, към флота ще се присъдеини и Плевнелиев и отделни профили на Протестна  мрежа от Фейсбук.

 
Коментари