L’Europeo разказва, Cinelibri показва

  • clock 12 септември 21:50
  • 147
Развлечения / Култура L’Europeo разказва, Cinelibri показва

Излезе специален брой на списание L’Europeo, посветен на любовта между редовете, т.е. на четвъртото издание на международния кино-литературен фестивал CineLibri!

L’Europeo е авторитетно месечно издание за история, политика и култура с уникален литературно-публицистичен почерк. То представя най-значимите фигури и най-знаменателните събития от новата история. Първият брой на L`Europeo България е издаден през 2008 г. и от тогава до днес с него работят не само най-добрите български, но и световноизвестни писатели и публицисти. Главен редактор е Димитър Стоянович.

В специалния брой ще се натъкнете на пространно интервю с Жаклин Вагенщайн – основател, директор и главен селекционер на CineLibri. Тя разказва за тазгодишната програма на фестивала, която е изключително разнообразна, маркира предстоящите събития и разкрива имената на всички гостуващи артисти и други любопитни подробности от процеса на подготовка.

Прекрасните автори на L’Europeo, в т.ч. проф. Владимир Игнатовски, Лъчезар Аврамов, Жанина Драгостинова, Драгомир Симеонов, Мартин Димитров, Боряна Тодорова, Константин Вълков, Иво Христов, Бойко Василев, Ана Йованович, Георги Тошев, ще разкажат за главните герои на CineLibri 2018: Бергман, Чехов, Мери Шели, Оскар Уайлд, Колет, Агата Кристи, Ромен Гари, Херман Кох и още и още… Димитър Коцев–Шошо насочва вниманието към донкихотовските победи на Тери Гилиъм, а Димитър Стоянович ни предлага интервюта с британския писател Иън Макюън и с режисьора на „Безкрайната градина” Галин Стоев.

Не пропускайте да си набавите специалния брой на L’Europeo и се гответе за октомврийско кино-литературно пиршество! Защото, както казва Жаклин Вагенщайн, голямата любов и в киното, и в живота тепърва предстои – ако е минала, няма да е голяма.

Коментари