На междунарадния кинофестивал на режисьорите на световното кино в Милано филмът "Булгарианум" победи!

Филмът е победител в категорията "Най-добър чуждоезичен документален филм".

  • clock 06 декември 21:15
  • 589
Развлечения / Култура На междунарадния кинофестивал на режисьорите на световното кино в Милано филмът "Булгарианум" победи!

В категорията най-добър режисьор на документален филм Николай Богомилов е в тройката най-добри режисьори на документално кино на фестивала.
В категорията най-добър късометражен чуждоезичен филм "Малкият човек Михаил"  влезе в тройката за най-добър филм.
На 03.12. беше официалната  церемония по връчването на наградите на червения килим. Българските филми със своя съвсем скромен бюджет, но с високи художествени достойнства  се изправиха срущу високобюджетно кино от целия свят  и победиха.

Поздравления за целия екип на "Булгарианум ":  сценариста  Фаина Гримберг(Русия), композитора Гия Канчели(Грузия), Стоил Вътев (главен оператор и монтажист на филма), консултанта Франсоа Дюран(Франция), асистент-режисьора Марика Тошева, актьорите : Бойко и Богомил Туповичарски, Ангел Ставрев, младият пианист Никола Богомилов,  Лъчезар Мирчев, Георги Георгиев,  и  удивитeлните  хора от дупнишкото село Бистрица, които със своите гласове, изключителната си емоционалност, чувство за ритъм и импровизация показаха невероятния колорит на нашата страна и спечелиха сърцата на журито и публиката.

Виктория Груп - Лятна Ваканция 2018
Коментари