СПЕКТАКЪЛЪТ „SHOPPING AND FUCKING” ИДВА В СОФИЯ

Режисьорът Марий Росен и актьорите от театър „Реплика”, представят премиерния си спектакъл в столичен мол

  • clock 24 март 17:13
  • 631
Развлечения / Култура СПЕКТАКЪЛЪТ „SHOPPING AND FUCKING” ИДВА В СОФИЯ

На 28-ми, 29-ти и 30-ти март в София от 22:00ч. в магазин на „Mr. Bricolage” в RING Mall ще бъде представен  спектакълът  “Shopping and fucking” от Марк Рейънхил.

Режисьорът Марий Росен е познат на театралната публика с изборите си на нестандартни места за представяне на своите спектакли, както и с работата си върху съвременни и провокатини пиеси. И този път представлението му е site-specific. Дейсвието се развива сред стелажите със стоки в строителен магазин в столичен мол, а представлението не се препоръчва на лица под 16 години.

В  “Shopping and fucking” се разказва  за група млади хора в момент на промяна. Болезнено и трудно е за тях да продължат, но принудата и инстинкта ги тласкат напред. Част от героите се изпълняват от по двама актьора едновременно. Реалната среда на супермаркета е естествен декор на действието. Продаваните в магазина стоки са основен реквизит на спектакъла. Костюмите са вдъхновени от японската улична мода. В част от тях, както и в сценографията навлизат съвременни технологични средства - мобилни телефони, таблети, геймърски устройства, кинект и т.н.

Постановката се опира на аристотеловия принцип за катарзис, като в случая чрез пренасищане от пазаруване и секс да се постигне освобождение от тях. 

В спектакъла участват артистите:  Благой Бойчев, Боряна Пенева, Ивайло Драгиев, Ирина Андреева, Милена Ерменкова, Милко Йовчев, Михаил Милчев, Ованес Торосян.

Преводът е на Николай Киров, сценография- Петя Боюкова, дигитален артист- Албена Баева,

асистент-художник - Марина Генова, композитор – Константин Тимошенко

Постановката е осъществена от театър “Реплика” с подкрепата на Министерство на културата, Мосю Бриколаж и Реактив.

В какво ще ви въвлекат актьорите и целият екип на “Shopping and fucking” ще разберете на 28-ми, 29-ти и 30-ти март от 22:00ч.

Допълнителна информация може да намерите на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/events/275462296200650/

Място: София, Ring Mall, магазин Mr.Bricolage

Вход 10 лева

 

Коментари