ТЕОДОСИ СПАСОВ ВРЪЧИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА НА ДАМСКОТО ТРИО LaTiDa НА 49-тия ПРОЛЕТЕН КОНКУРС НА БНР

  • clock 26 април 21:55
  • 224
Развлечения / Култура ТЕОДОСИ СПАСОВ ВРЪЧИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА НА ДАМСКОТО ТРИО LaTiDa НА 49-тия ПРОЛЕТЕН КОНКУРС НА БНР

Церемонията се състоя вчера, 25 април в Първо Студио на БНР.  Жури от изтъкнати и обичани музиканти  изслуша  80 песни, от които само  13 достигнаха до финал. Сред участниците бяха Рут, /която взе специалната награда - участие в конкурса “Евросоник” в Грьонинген/, Свилен Ноев от "Остава, Владо от "Сафо" и Алекс Раева с Mind Trips, с които пя на гала концерта по случай наградите.

Някои от членовете на журито: Теодоси Спасов, Розмари Драгнева, Ангел Дюлгеров, Мая Райкова и др. Решението за Голямата награда е било взето единодушно от всички тях! Мнението им е, че тази година на конкурса са се явили много силни и хубави песни, но "Не и на теб" е изпъкнала като безапелационен победител с впечатляващата си музика и  текст. Създатели на песента са композиторът Живко Петров и текстописецът Гери Турийска, която сподели радостта си от признанието си още снощи в социалните мрежи.

В първия момент Деси, Бети и Яна не повярвали, че именно те са избраниците на елитното жури. "За първи път въобще се явяваме на конкурсен форум! И спечелихме! Щастливи сме, че избрахме точния момент и тази красива песен беше оценена подобаващо."

Заедно с продуцента си Рози Караславова, момичетата от LaTiDa се подготвят за заснемане на видео към "Не и на теб", което скоро да видим в ТВ ефира.

 

 

Коментари