Втората българо-руска кинопродукция за последните 25 години търгва от 20 януари едновременно в България и Русия

„Лабиринти на любовта“ събира Яна Маринова и Сергей Бадюк

  • clock 13 януари 12:46
  • 2695
Развлечения / Култура Втората българо-руска кинопродукция за последните 25 години търгва от 20 януари едновременно в България и Русия

Пет самостоятелни новели разказват за взаимоотношенията на хората в съвременния технологичен свят. Можем моментално да се свържем чрез телефони, компютри, спътници, но свързани ли сме наистина? В навечерието на празника на любовта и виното, Владо Щерянов поднася пет любопитни и затрогващи истории,  които събират, както утвърдени вече имена от руската и българската сцена, така и страхотни дебютанти.

Владо Щерянов: „Беше удоволствие да се работи с тях. Всички те носят огромен положителен заряд. Получи се едно добро съчетание между по-опитните – Яна Маринова, Сергей Бадюк (един от най-популярните хора в руското кино през последните години), Робин Кафалиев, Тони Минасяни прекрасното ново поколение в лицето на Ралица Паскалева, Боряна Братоева(„Седем часа разлика“), Антъни Пенев, Егор Тимцуник, Григорий Калинин, Мария Насирова, Каролина Братанова и т.н. По-голямата част от тях са много млади, надявам се в бъдеще често да ни радват с присъствието си на екрана“.

Главен оператор е Емил Топузов, а художник на продукцията - Георги Димитров. Напълно оригиналната музика е дело на трима композитори -  Христо Кирилов и двама негови руски колеги.  Продуценти са “Каро продакшън” от руска страна и българската “Бета лента”.  „Каро“ е една от мега-фирмите на руския пазар, вероятно номер едно в разпространението, притежаваща над 500 салона.

За последните 25 години това е едва втората копродукция между Русия и България. Любопитното е, че първата  - с участието на знаменития Рупърт Еверет (в партньорство с Албена Чакърова) пак е дело на Владимир Щерянов. През 1994-а, „Стрелящи ангели“ бешще заснет изцяло с частни средства, сега новата копродукция е подкрепена, както от Министерството на културата на Русия, така и от нашия Национален филмов център.

Владимир Щерянов, който е и съсценарист на филма, разкщазва следната любопитна история от снимачната площадка: „Имаше един момент, когато световната шампионка по карате киокушин Александра Маринова трябваше да пласира силен и точен удар с крак (маваши гери) в главата на треньора си. Сергей Бадюк, руски актьор, притежаващ осми дан по киокушин, играеше въпросния треньор. Епизодът все не се получаваше и Бадюк каза на Александра да не спира удара си, да го пусне като на състезание, а пък той няма да го блокира. Резултатът беше, че грамадният Бадюк падна в нокдаун. Това, разбира се, остава леко зад кадър, но тогава истински се изплашихме...“

Филмът не е от типа „фестивални продукции“, а е предназначен по-скоро за широка публика, въпреки че участва на няколко международни и национални кинофоруми, като във Виборг 2015 печели Специална награда. С няколко думи, това е филм за любовта и е предназначен най-вече за младите зрители.

Режисьор: Владимир Щерянов

Сценарий: Генадий Немих, Владимир Щерянов

Оператор: Емил Топузов

Музика: Христо Кирилов, Татяна Залужная – Любаша, Сергей Скрипников

С участието на: Сергей Бадюк, Яна Маринова, Ралица Паскалева, Егор Тимцуник, Антъни Пенев, Боряна Братоева, Робин Кафалиев, Тони Минасян, Александра Маринова, Мария Насърова, Григорий Калинин, Олга Михайлова, Александър Бобров, Андрей Суботин, Елена Суботина, Каролина Братанова, Веста Буркот, Дария Спирина, Христо Кирилов

Продуцент: Юрий Обухов, Алексей Рязанцев, Владимир Щерянов

Продукция: Каро продакшън, Бета лента. С финансова помощ от Националния филмов център и Министерството на културата на Русия.

Виктория Груп - Лятна Ваканция 2018
Коментари