Кои са най-честите оправдания при изневяра?

  • clock 05 ноември 08:06
  • 86
Развлечения / Любопитно Кои са най-честите оправдания при изневяра?

Изневяра. Често се случва. Няма какво да се лъжем. Клетвите във вярност са по-скоро за емоционален комфорт, отколкото да са част от ценностна система - лична или семейна, а защо не и фамилна.

Вярността е изпитание, което е от най-трудните в живота на всеки. Особено когато ценностната система на двама човека, които са дали си дума за вярност е коренно различна. Затова един правилен ход е преди да пристъпите към силните обещания един към друг, първо да уточните ценностните си убеждения и дефинициите за най-важните опорни точки в съвместния ви живот. Защото за едни изневярата е физически акт, за други – духовен, за трети и двете. Добре е да знаете предварително, какво партньорът ви разбира под изневяра, честност, вярност, сигурност и т.н.  Ето някои често срещани разбирания по темата:

• За една нощ е/не е изневяра
• Платената любов е/не е изневяра
• Френската любов е/не е изневяра
• Платоничната любов е/не е изневеряване
• Духовната любов е/не е изневеряване
• Поддържането на любовник/любовница е/не е изневяра
• Сънищата и сексуалните желания към друг са/не са изневеряване
• Всичко изброено до тук е изневяра

Каквото и да си обещават двама влюбени, трябва да се знае, че обещанието е дълг, който не винаги човек успява да покрива. И колкото любовта да е силна, то доверието си остава на кредит. Затова внимавайте, защото една слабост може да ви струва доживотно големи лихви или изобщо да бъдете лишени от най-голямото богатство - истинската любов, в случай че сте я намерили.

Но големият шок от изневярата е в това, когато бъде разкрита. Колкото и да сме наясно, че този риск съществува, когато изневярата се разбере - винаги сме сякаш неподдготвени. Готови ли сте да чуете или дадете подходящия отговор или ще разчитате на импровизация?

Ето и някой от най-често срещаните оправдания при изневяра:

Просто се случи. Не знам как стана.
Не правим секс, а аз имам нужди.
Между нас не върви отдавна.
Бяхме пияни.
Той/тя не означава нищо. Обичам само теб.
Вината е твоя, защото…
Всеки изневерява.

Е, ако ви хрумва и друго оправдание, споделете го с нас в коментарите под статията. Може да помогнете на някого в нужда.

Естествено, ако изневериш и не се похвалиш, все едно не си изневерил. Но тук пък остава въпросът кое е по-голямо удоволствие - това че сте изневерили или това да се похвалите на приятелите си, че се е случило. 
Рискът при изневярата ли прави това преживяване толкова сладострастно или...?

И за финал, нека припомним, че изневярата е вид предателство.

Коментари