“Нощ на занаятите” събира майстори от няколко поколения

Традиционни и модерни български автори ще покажат изкуството си в нощта на 17 срещу 18 декември.

  • clock 13 декември 20:28
  • 378
Развлечения / Любопитно “Нощ на занаятите” събира майстори от няколко поколения

Събитието “Craft night” ще се проведе за първа година в София по инициатива на група младежи, приели за своя кауза да помогнат за популяризирането на традиционни български занаяти.

“Причината да организираме това събитие е любовта ни към всичко, направено с внимание и грижа, независимо дали са дрехи, напитки, ястия, бижута, аксесоари или мебели. Тъжно е, че днес тези неща се срещат рядко, а уважавани преди не повече от 50 години занаяти се превръщат в „застрашен вид”. Въпреки това, все още има ценители на нестандартните и уникални по рода си изделия. Ние самите сме такива и вярваме, че за да продължават да съществуват, тези творби трябва да бъдат показвани, а създателите им - подкрепяни.”, разказва 23 годишният Дарил Раковски. Ето как той описва събитието – „Вечер, посветена на талантливи артисти, които създават истински стойностни произведения, независимо дали са бижута, дрехи, напитки или картини. Не си представяйте поредния "базар" - Craft Night ще започне късно вечер и ще прилича повече на изложба в галерия, отколкото Black Friday в магазин за дрехи. Целта ни е да покажем творбите на вдъхновени занаятчии (във всеки смисъл на думата). Творби, които ние самите бихме искали да видим.”

 

„Захващайки се с това начинание, изобщо не очаквахме толкова много сериозни и талантливи артисти да откликнат на поканата ни. Всеки един е различен от другите и допринася за атмосферата по уникален начин:”


- Nasimo - Изложба на картини и принтове

- Дюкян Меломан - Музика, директно от грамофонни плочи 

- WooWhiskey - Единствените по рода си аксесоари за уиски 

- БОР Streetwear;

- Kloshar bags - създатели на чанти с винилови плочи;

- Ковачница Линков - предмети от ковано желязо ;

- Bric-A-Brac - колекционерски и vintage чаши ;

- Drink Inc. - Класически коктейли от вдъхновени бармани;

- ГАТÓ - Сладкарски техники

- Ekaterina Lachova Ltd. - колекция от порцеланови чаши;

- 100 Beers селекция от крафт бири

- Авторски бижута, дрехи и аксесоари предоставени от
            SKIM studio
            Magazinche.com
            ДРЪВкулки
            Mamuri handmade studiо

 

Craft Night ще се състои на 17 декемвки от 23:00. В сградата на Полиграфическия комбинат, помещението на ресторант „СкараБар”. Улица Николай Ракитин 5.
Вход свободен.


Виктория Груп - Лятна Ваканция 2018
Коментари