Студио Kurokawa възхитени от хотел "Marinela"

  • clock 17 декември 14:59
  • 626
Развлечения / Любопитно Студио Kurokawa възхитени от хотел "Marinela"

Изпълнителният директор на японското архитектурно бюро  Kisho Kurokawa Architect & Associates, което участва в изграждането на хотел "Витоша Ню Отани" през  1974-1979 г., Акира Кумазава разгледа хотел ”Marinela” и даде висока оценка  за посоката на развитие на хотела и неговата архитектурна стойност. Според него философията на проектиране вложена от световноизвестният архитект Кишо Курокава е напълно запазена към днешна дата. С оглед на времето промените които предстоят са неизбежни и те ще бъдат изцяло съобразени с идеите на японското архитектурно дружество.

В началото на новата година започва реновирането на хотелската част, като новият дизайн на стаите ще бъде в синхрон с японският минимализъм и внимание към детайла. Изчистена визия, естествени материали и интериор създаващ усещане за уют, топлина и комфорт ще са основните аспекти в новата визия.

Архитект Акира Кумазава беше изключително впечатлен от интериорния идеен проект за реновиране на хотелските стаи, дело на г-жа Маринела Арабаджиева и го определи като “впечатляващ и уникален, комбиниращ отлично традиционното с модерното изкуство”.

Хотел ”Marinela” успешно е съхранил линията на японската архитектура заложена в построяването на хотела, авторските права принадлежат изцяло на архитектурното бюро „Kisho Kurokawa Architect & Associates” и в лицето на неговия изпълнителен директор Акира Кумазава  определи хотела като място, което продължава да напомня за добрите традиционни отношения между страната на изгряващото слънце Япония и България.

Архитект Кумазава и мендижмънта на хотел "Marinela" проведоха работна среща в японското посолство с втория секретар по икономическите въпроси г-н Хитоши Хатта и г-н Сусуму Уеда. На нея бяха обсъдени бъдещи бизнес проекти и съвместни културни инициативи.      

Виктория Груп - Лятна Ваканция 2018
Коментари