Транссексуалните деца и тяхната нова кукла

На „New York Toy Fair“ беше представен прототип на първата транссексуална кукла в света

  • clock 24 февруари 09:17
  • 1616
Развлечения / Любопитно Транссексуалните деца и тяхната нова кукла

В САЩ все повече и повече невръстни деца „излизат от гардероба“ с помощта на своите родители, близки, а доскоро и с подкрепата на директивата,  за която миналата година администрацията на Обама издаде разпореждане, според което транссексуалните ученици могат да избират тоалетна в съответствие със собственото си усещане за полова принадлежност.

Днес два интересни факта около съществуването и „оцеляването“ на тези деца направиха впечатление и дори един от тях отново изкара хора навън да протестират срещу Тръмп и неговата администрация.

Доналд Тръмп отмени директивата, въведена от предшественика му,  която задължава транссексуалните ученици да бъдат допускани в тоалетните и съблекалните съгласно избраната от тях полова принадлежност. 

Същевременно в абсолютен контраст вчера на „New York Toy Fair“  беше представен прототип на първата транссексуална кукла в света. Представи я компанията „The Tonner Doll“. 

„New York Toy Fair“ в ежегодишно провеждано изложение на най-новите играчки в света.

До изложението не се допускат деца. Там можете да видите единствено сериозни бизнесмени, облечени в костюми и рокли да обсъждат новото Лего или транссексуалната кукла, която е направена лично от основателя на компанията „The Tonner Doll“ Робърт Тонър.

Тонър е вдъхновен от Джаз Дженинг - транссексуално момиче с невероятна история, в която все повече деца и родители от Америка се припознават.

В момента Джаз е на 16 години и е известна в Щатите като най-ранно документирания случай за транс дете. Едва на 5-годишна възраст тя застава пред камерите и заявява, че е транс. „Аз съм момиче родено в тялото на момче“. Родителите й я подкрепят през цялото време като абсолютно вярват, че това е правилният път, който тяхното дете трябва да извърви.

Джаз е на инжекции и хапчета, които блокират тестостерона в кръвта й от 11-годишна, а от 13-годишна й инжектират естроген – женски хормон – процедура, от която няма връщане назад. Ако реши, че иска да е отново момче, тя няма да може да има деца. Засега обаче Джаз чака с нетърпение да стане достатъчно голяма, за да може да си направи операция за смяна на пола.

Много са децата, които следват примера на Джаз. Тя е приела за лична мисия да помага и насърчава деца като нея и има канал в YouTube, от който го прави редовно. Много са и родителите, които следват примера на нейните майка и баща.

Доста са примерите за родители, които позволяват и насърчават децата си да бъдат такива, каквито решат – без значение от годините им. Един от тях е Джейкъб, който до миналата година е бил Миа. Той е на 5, родил се е като момиче, но вярва, че е момче в женско тяло. Родителите му споделят, че откакто е проходил настоява да се облича и държи като момче. Също смятат, че е истински щастлив откакто всички от обкръжението му го третират като момче.

Още много примери можете да намерите като напишете в YOUTUBE „Trans Kids“.

Твърди се, че дъщерята на Брат Пит и Анджелина Джоли Шайло е транс, защото от много малка я обличат като момче, а и не само – подстригват я късо и, както сподели Брат Пит пред Опра преди години – „Шайло иска да я наричат Джон“. Никой от семейството Пит и Джоли не е потвърдил това официално, но може би с право, доста хора го твърдят.

Но да се върнем на първата транссексуална кукла в света – онази правена по образ и подобие на Джаз Дженинг.
В паспорта на Джаз пише, че е момиче. Дали обаче с този паспорт, ще продължат да я допускат до женската тоалетна в училище или ,и тя ще е от хората, чийто паспорт не важи в рамките на управлението на Доланд Тръмп?

Виктория Груп - Лятна Ваканция 2018
Коментари