Хакери разбиват имейли и профили в социални мрежи за стотина долара

Анализаторите на Dell SecureWorks са направили интересен каталог на хакерските услуги и твърдят, че практически всеки един вид данни може да се купи, ако имате парите

  • clock 10 април 12:17
  • 509
Развлечения / Спорт Хакери разбиват имейли и профили в социални мрежи за стотина долара

Да наемеш хакер, който да проникне в чужд профил и да извлече важна информация, изобщо не е само концепция от холивудски трилър. Оказва се, че според нов доклад на Dell SecureWorks за около стотина долара може да получите достъп до имейл адрес или акаунт в социална мрежа.

Анализаторите на Dell SecureWorks са направили интересен каталог на хакерските услуги и твърдят, че практически всеки един вид данни може да се купи, ако имате парите - информация за кредитни карти и банкови акаунти, малуеър, профили в социални мрежи, данни за онлайн разплащания и дори за пътувания и хотелски регистрации.

Според експертите, ако имате желание да получите достъп до имейл акаунт в популярна платформа като Gmail, Hotmail или Yahoo, това ще ви струва средно 129 долара. Руските имейл акаунти са дори още по-евтини - хакването им се изчислява на 65-103 долара. По-скъпо е удоволствието да влезете в социална мрежа в Русия, като за това трябва да подготвите средно по 194 долара.

Корпоративните имейл адреси струват 500 долара на бройка, а обещанието на хакерите е, че жертвата дори няма да разбере за непозволения достъп. Цената на т.нар. Remote Access Trojans (RATs) е паднала значително в последните години до 5-10 долара към 2015 г. Хакерски инструкции се продават за 20-40 долара, а хакването на един уебсайт може да струва 350 долара. Ако искате само да нарушите функционирането му, Distributed denial of service (DDoS) атаките струват 5 долара на час, 200 долара на седмица и 1000 долара на месец.

Източник: HiComm
Коментари