Създадоха малък роботизиран танк

  • clock 29 март 07:54
  • 629
Развлечения / Спорт Създадоха малък роботизиран танк

Русия има нова дистанционно управляема наземна бойна машина, наречена “Уран-9”, създадена за разузнавателни мисии и стрелково прикритие, пише Popular Mechanics.

Въпреки че изглежда като малък танк, “Уран-9” е способен да се справи с неприятелска машина, която е много по-голяма от него.

Разработеният от руската отбранителна компания “Рособоронекспорт” “Уран-9” е верижна, бронирана машина, която се управлява дистанционно от оператор. Танкът има 30-милиметрово оръдие със скорост между 350 и 400 изстрела в минута. Наред с оръдието на роботизирания танк са монтирани 7,62-милиметров автомат и четири противотанкови ракети, които са в състояние да поразят цел на четири километра с точност 90 процента.

“Уран-9” е оборудван с предупредителна лазерна система, с технология за засичане и идентификация на цели и с четири ракети земя-въздух, които могат да свалят ниско летящ самолет от разстояние три километра. Очаква се танкът да влезе на въоръжение в сухопътните войски на Русия, както и да се изнася извън граница.

 

 

 

 

 

Превод: "Фокус"

Виктория Груп - Лятна Ваканция 2018
Коментари