Хилари Клинтън обеща министри - жени ако спечели изборите

  • clock 26 април 12:04
  • 458
Свят / Америка Хилари Клинтън обеща министри - жени ако спечели изборите

Хилари Клинтън каза, че ако бъде избрана за президент, половината от министрите в кабинета й ще са жени, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА.

В дискусионно студио на телевизия Ем Ес Ен Би Си снощи водещата Рейчъл Медоу попита Клинтън дали ще повтори обещанието, поето и изпълнено от канадския премиер Джъстин Трюдо - да назначи жени на половината позиции в правителството си. Водещата претендентка за номинацията на демократите отвърна, че възнамерява да състави "кабинет, който прилича на Америка, а жените представляват 50 процента от Америка".

Изказването на бившият държавен секретар до голяма степен бе посветено на защитата на правата на жените. "Много момиченца в тийнейджърска възраст биват подложени на силен натиск от страна на медиите. Внушава им се, че не са достатъчно привлекателни, не са достатъчно добри. Това трябва да престане", каза Клинтън, цитирана от ТАСС. Тя се обяви също за това мъжете и жените в САЩ да имат равни възможности.

Само четирима от 15-те министри в правителството на Барак Обама са жени: министърът правосъдието Лорета Линч, на вътрешните работи Сали Джуъл, на търговията Пени Прицкър и на здравеопазването и социалната политика Силвия Матюс Бъруел.

Коментари