Дефицит на вниманието и хиперактивност - диагнозите на стрелеца от Мюнхен

  • clock 24 юли 13:34
  • 530
Свят / Европа Дефицит на вниманието и хиперактивност - диагнозите на стрелеца от Мюнхен

Като саможив и потиснат описват познатите му младежа, застрелял 9 души в мюнхенски мол. Според негови преподаватели, Давид Али  е имал сериозни проблеми при общуването с връстниците си. Германският вестник "Билд ам зонтаг",Билд", който разпространи вчера снимка на 18-годишния младеж, твърди, че  в деня на нападението е бил скъсан на изпит в техникум.

Нападателят Давид Али Сонболи е бил германски гражданин, роден в Мюнхен в иранско семейство, пристигнало в Германия в края на 90-те години  и получило статут на политически бежанци.  Баща му работи като таксиметров шофьор, а майка му е служител в голяма търговска мрежа.

Има косвени свидетелства, че Сноболи е бил подлаган на издеателства от връстниците си. 

Преди няколко години е бил ограбен и се е обръщал към полицията след побои.

"Билд ам Зонтаг" съобщава, че Али Сонболи е бил диагностициран като страдащ от синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Мюнхенската полиция съобщи вчера, че 18-годишният младеж се е застрелял веднага, след като патрулни полицаи се приближили и го заговорили. Към този момент полицаите все още не знаели как изглежда нападателят, нито колко човека са извършили нападението.

Коментари