Трети атентат в Бавария само за седмица!

  • clock 25 юли 08:48
  • 6577
Свят / Европа Трети атентат в Бавария само за  седмица!

27-годишен сириец се самовзривил вчера привечер в германския град Ансбах. 

Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман, цитиран от световните агенции, споменава за 12 ранени, трима от които в тежко състояние.
Мъжът е взривил експлозив в раница близо до място, където по същото време се провежда музикален фестивал на открито. Посетителите на събитието са били около 2500 души

По чудо жертвите не са стотици - атентатът опитал да влезе на самото представление, но не бил допуснат поради липса на билет. След експлозията, фестивалът незабавно е бил прекратен и всички хора -  евакуирани. В в центъра на града е настанала паника

Към момента баварската прокуратура разглежда случая като опит за предумишлено убийство, но Йоахим Херман заяви, че не е изключена възможността да става дума за ислямистки терористичен акт, предава ДПА.

Около 200 полицаи и 350 медици, пожарникари и хора от други аварийно-спасителни служби са били изпратени на мястото на взрива.

Властите са отхвърлили преди година подадена от сириеца молба за убежище, но все пак му разрешили да остане в Германия заради ситуацията в собствената му страна. Той е правил два опита за самоубийство, бил е лекуван в психиатрична клиника и е известен на полицията.

Това е третото кърваво нападение в Бавария само за последната седмица. Девет души загинаха в петък при стрелба в Мюнхен, открита от 18-годишен германец от ирански произход. 

Пет души бяха ранени близо до град Вюрцбург при нападение с брадва във влак, извършено от 17-годишен афганистанец.

Коментари