Има ли натиск от „различните” върху филмите на „Дисни”? (ВИДЕО)

Ако това се окаже така – това ще е прецедент и първата хомосексуална двойка сред персонажите в детските анимационни филми.

  • clock 28 май 17:45
  • 6639
Свят / Още Има ли натиск от „различните” върху филмите на „Дисни”? (ВИДЕО)

Според в-к „Гардиън”, ЛГБТИ общността е много зарадвана от трейлъра на новата анимация на „Дисни” – „Търсенето на Дори”.

Причината – две от героините жени, които се грижат за пеленаче се смятат от общността за лесбийска двойка.

Ако това се окаже така – това ще е прецедент и първата хомосексуална двойка сред персонажите в  детските анимационни филми.

„Търсенето на Дори” е продължение на „Търсенето на Немо” и ще излезе по кината през тази година.

Сюжетът: синя рибка с много къса памет (озвучена от Елън Дедженеръс, известна американска телевизионна водеща и лесбийка) търси родителите си.

Моментът, в който ЛГБТИ хората „провиждат” лесбийската част е, когато (вижте и трейлъра) октоподът събаря дете от количката му, а на помощ на бебето се притичват две жени, които според ЛГБТ обществото са хомосексуални.

В Туитър плъзнаха множество коментари от рода на „Ура, време беше”.

Разбира се, още няма потвърждение за хомосексуална двойка в детското филмче на Дисни.

Проблемът обаче е, че в последно време върху студиото на „Дисни” се оказва сериозен натиск от страна на „различните”, да бъдат вмъквани ЛГБТИ персонажи...

И още по-конретно: тръгна интернет камапния, която поиска хомосексуална принцеса.

Припомняме ви, че ставаше дума за Елза – кралицата от хитовото сред децата „Замръзналото кралство”.

В. Индипендънт” съобщи, че ЛГБТИ активисти искат първата гей-принцеса да стане факт.

Инициатор на кампанията е Алексис Изабел, която първа сподели хаштаг „Дайте на Елза момиче” (#GiveElsaGirlfriend). Хаштагът е споделян и в други социални мрежи, в които почитателите на филмчето настояват за първата „гей героиня” на Дисни.

Наградената с „Оскар” песен към анимацията „Let it go”, в която Елза пее за своята свобода е възприета като метафора от гей общността.

Причините, които тези общности посочват като аргумент за въвеждането на подобни персонажи са: през 2015 г. е пуснало 11 филма, в нито един от които обаче няма лесбийки или гейове – твърди Асоциацията за правилно представяне на хомосексуалните хора в медиите.

И още:

Според ЛГБТ активистите е важно общността да бъде представена в анимациите на студиото, за да може децата, които ги гледат и които са с хомосексуални наклонности, да се припознаят с героите и по-лесно да приемат себе си.

Натискът върху студиото обаче явно дава своите резултати, защото ТВ Ей Би Си, собственост на "Дисни", вече направи своя игрален сериал за юноши и възрастни "Имало едно време", в който се включват различни герои на „Дисни”, но да кажем с по-особени истории от тези, които знаем. 
Ето как Мулан се влюбва в Аврора, а Червената шапчица и Дороти от "Магьосникът от Оз" стават двойка...

Е, вижте и трейлъра, пък да видим кой какво ще види в него...

 

Коментари