Какво да правят хората, алергични към полени

  • clock 07 март 21:17
  • 262
Здраве / Алтернативно Какво да правят хората, алергични към полени

Хората, алергични към полени, трябва да ограничат престоя си навън по време на цъфтеж. Това каза пред "Фокус" алергологът д-р Стефка Евтимова. Други мерки срещу алергични реакции са носенето на предпазни очила, използването на капки за промиване на очи и употреба на съответни медикаменти.

За астматиците алергологът препоръчва преминаване на противоастматична терапия. Д-р Евтимова предложи страдащите от алергия да следят по кое време на годината започват оплакванията им, за да могат да включат необходимите предпазни средства предварително.

„Тези хора е хубаво в топли дни да редуцират престоя си на открито, да стоят повече време на закрити пространства, при излизане да носят предпазни очила, а след като се приберат от престой навън да сменят дрехите си и да си вземат душ“, допълни тя.

В случай, че алергичните към полени имат домашен любимец, който разхождат навън, трябва да се погрижат и за него след разходката. Причината за това е, че по козината му полепват полени, които може да предизвикат алергична реакция.

Коментари