При проблеми с простатата вземете билката бабини зъби

  • clock 27 март 07:30
  • 336
Здраве / Алтернативно При проблеми с простатата вземете билката бабини зъби

Мъжете над 50-годишна възраст най-често се разболяват от увеличена простата или казано на медицински език доброкачествена простатна хипертрофия. Това състояние е много депресиращо и създава дискомфорт, защото увеличената жлеза притиска пикочопровода и смущава отделянето на урината.

Срещу увеличена простата помагат билки и природни продукти, съчетани в лечебни рецепти от народната медицина. Една от най-ефективните билки е бабини зъби.

Имайте предвид, че билката трябва да се прилага стриктно, защото е силна и е противопоказно да се пие алкохол по време на приемането й, тя е забрана при възпаление на бъбреците и стомашно-чревния тракт. 

Пригответе си 25 г от билката, което се равнява на 5 супени лъжици, един литър вода, филтърна хартия и цедки за чай. Билката се поставя във вода и се оставя да ври един час, като се допълва до литър. Оставя се да престои едно денонощие и се прецежда през цедка и филтърната хартия, за да се избегнат трънчетата. Съхранява се в хладилник и се пие по схема.

През първия ден дозата е 3 супени лъжици след ядене, за болен стомах преди ядене, втория ден се приема по четири супени лъжици, на третия ден по пет и с толкова се продължава до свършването на количеството чай от билката. След 10 дни почивка може да се повтори.


Настойка с ракия

Рецептата с настойка от ракия е по-силна от отварата с бабини зъби. Начин на приготвяне: напълнете малко повече от половината на един буркан от компот с билката и го допълнете след това догоре с ракия. В този вид престоява на тъмно 20 дни, след което се прецежда. Пият се по 20 капки с малко вода след ядене, 3 пъти на ден.

Коментари