Защо са вредни фрешовете?

Разберете повече за напитката и как е най-полезно да консумирате плодовете

  • clock 01 март 22:30
  • 303
Здраве / Алтернативно Защо са вредни фрешовете?

Има два начина за приготвянето на фреш, чрез ръчно изстискване на плодовете и чрез филтрация на самия сок с помощта на кухненски робот.

Вторият вариант е изключително нездравословен, защото филтрацията разделя изцяло сока от месестата част на плода, вследствие на това се отстранява така важната целулоза.

При премахването ѝ глюкозата и фруктозата, които съдържат плодовете влизат по-бързо в кръвта и тялото отделя значително количество инсулин от панкреаса.

Когато инсулинът трябва да се справи с високите нива на кръвна захар, организмът складира мазнини.

Това до голяма степен води до напълняване.

От друга страна, не е препоръчително да се консумират само плодове, защото те основно съдържат фруктоза, която е неразпознаваема за панкреаса и няма инсулинов отговор.

Освен това, хапвайки само плодове, не се отделя лептин - хормон, който играе ключова роля за чувството за ситост.

Затова хапвайте плодове, но като десерт след основното ядене.

 

Виктория Груп - Лятна Ваканция 2018
Коментари