Кое ще ни помогне да станем по-умни

  • clock 13 март 12:20
  • 287
Здраве / Диети Кое ще ни помогне да станем по-умни

Научното списание Psychology Today публикува статия, посветена на хранителни продукти, които способстват за увеличаването на умствените способности. Червените боровинки съдържат много антиоксиданти, които встъпват във взаимодействие със свободните радикали на кислорода и това води до подобряване на паметта и по-балансиран работа на опорно-двигателния апарат при възрастните хора.

Боровинката притежава същите свойства като червената боровинка с тази разлика, че съдържа по-малко антиоксиданти, но повече вещества, които подобряват зрението.

Трето място си поделят салатното цвекло и зелето. Веществата, съдържащи се в тези зеленчуци, разрушават ферментите, които в голямо количество причиняват развитие на болестта на Алцхаймер и понижаване на когнитивната функция.

Още от Диети:
Коментари