Дона МИТЕВА

Силен дъжд се изсипа над Бургас за близо час. За радост той не нанесе големи щети. По думите на Галина Байчева, началник Отдел “Управление при кризи и ОМП“, която въпреки че е в болнични, следи мобилното приложение за ранно известяване при завишение на реките  – нивата са спокойни.

От Общината съобщават, че са получили сигнали за наводнени две детски градини – „ Делфин“ и „Чайка“. Лично кметът Димитър Николов инспектира двете детски заведения. Категорично опасност за децата и персонала няма. В „Делфин“ наводнението е в към кухненските помещения и водата е изпомпана, а в „Чайка“ е пострадало пералното помещение.

Около 10 литра на квадратен метър дъжд се изсипа в рамките на 40 минути, сочат данните. При най-силния дъжд е имало моментно запушване на шахти, които се почистват от служители на В и К. „Булевард „Захари Стоянов“ поема идеално водата след ремонта. Проблем има с „Димитър Димов“. Знае се, че това е слабо място, но започва ремонт и там. Така че отводнителната канализация ще бъде обновена“, коментира Весела Йорданова, началник отдел “Култура и връзки с обществеността”.

Има и сигнали от граждани за наводнени мази. А в квартал “Меден рудник” е паднал и град.

Фолклорът обаче е на друго мнение. Докато дъждът се изливаше част от жителите на най-големия комплекс започнаха да се шегуват, че ако повали още малко така – блоковете им ще излязат на първа линия до морето.

- РЕКЛАМА - евтин куриер