Четири българки ще се борят за отличията на ЕП по художествена гимнастика в Киев

НОВИНИ Четири българки ще се борят за отличията на ЕП по художествена гимнастика...

В Киев днес започва европейското първенство по художествена гимнастика. Шампионатът е единственото голямо състезание в този спорт за годината, след като останалите бяха отменени заради пандемията от Covid-19. След като хегемонът Русия отказа участие, за медалите в континенталното първенство ще се борят представителки на 23 държави и общо 115 гимнастички, от тях 24 жени, 57 девойки и само 6 ансамбъла.
С отсъствието на рускините и аталианките борбата при жените за разпределение на медалите ще е основно между Азербайджан, Беларус, България, Израел и Украйна. Ансамблите, които ще участват, са: Азербайджан, Естония, Франция, Израел, Турция, Украйна. Българският ансамбъл оттегли заявката си след като Ерика Зафирова даде положителен тест на Covid-19.
По програма днес първенството започва с изпълненията с въже и с топка при девойките, където ще ни представят Ева Брезалиева и Стилияна Николова. А при жените (стартират в неделя) ще разчитаме на Боряна Калейн и на Катрин Тасева. В първият ден ансамблите ще представят композицията си с пет топки.
ПРОГРАМА В БЪЛГАРСКО ВРЕМЕ: На 26 -ти ноември девойките започват в 11:00 ч.; ансамблите в 16:30 ч. На 27 -ми ноември девойките продължават в 12:00 ч., ансамблите в 17:00; На 28-ми финалите на уреди за девойки са от 13:00 ч., а финалите на уреди за ансамбли – от 16:00 ч., На 29 -ти жените започват в 11:45.

Популярни

Още теми...