11 знака, че връзката ти ще бъде дълготрайна

ИНТИМНО (18+) 11 знака, че връзката ти ще бъде дълготрайна

от cosmopolitan.bg

Всяка връзка крие своите рискове и е хубаво да знаеш още от самото начало дали усилията, тя да продължи, си струват. Според доктор Сюзан Уайт, семеен консултант и професор в Northern Illinois University, съществуват няколко знака, които ще разбунят духовете и ще отговорят на въпроса ти дали връзката ти ще бъде дълготрайна, или е поредното мимолетно увлечение. Истината е, че има знаци, с чиято помощ може да откриеш отговора на този въпрос.

1. Въпреки всичко сте големи приятели: „Всяка връзка, в която партньорите не са приятели, е обречена на провал“, споделя Сюзан Уайт. Ако той е винаги до теб в трудните моменти, то тогава няма място за притеснение. Връзката ти се крепи на сериозна подкрепа и доверие.

2. Всеки от вас има свое собствено пространство: никой не обича да навлизат в личното му пространство. Ако той те оставя да излизаш свободно с приятелки, без да те пита къде отиваш и кога ще се прибереш, то значи си намерила идеалната половинка. Той уважава свободата ти и не иска да те обсебва по никакъв начин.

3. Наясно сте с фундаменталните въпроси: забрави за типичните филми, в които двама души, тотално различни един от друг, завършват като щастливо женена двойка. В истинския живот противоположностите не се привличат. „Двойките, които имат сходни интереси и мислят по еднакъв начин, имат много по-голям шанс за дълготрайна връзка“, казва доктор Уайт. „Ако неговият начин на мислене не е същият, с времето личните конфликти ще назреят. Дори и сексът няма да помогне в този случай.“

4. Не сте завладени от рутината: всяка двойка трябва да прави нещо различно всеки ден.

5. Не се притеснявате да говорите за секс„Да говориш с твоя партньор е нещо съществено. Така ще може да превъзмогнете всяка трудност“, споделя Сюзан Уайт. Ако вие сте от хората, за които темите табу не съществуват, то със сигурност връзката ви ще бъде дълготрайна.

6. Различията ви укрепват връзката: да разговаряте открито и спокойно, може да се окаже трудна задача. Да изслушваш другия е знак, че ти приемаш и уважаваш мнението му.

7. Радвате се на успехите си: да се чувстваш зле, защото партньорът ти има по-хубава работа от твоята и печели повече пари от теб е индикатор за проблеми във вашите взаимоотношения. „Ако един от двама ви не се чувства добре с успехите на другия, е невъзможно да избегнете проблемите. Това малко по малко убива връзката ви“, добавя доктор Уайт.

8. Подкрепяте се взаимно, когато някой от вас има лош ден: „Всеки може да има лош ден в работата и когато се върнеш вкъщи, последното нещо, което искаш да правиш е да обръщаш внимание на някого.“

Ако той те подкрепя и разбира, поставя се на твоето място, то тогава може само да се радваш. Вашата връзка ще трае дълго време.

9. Споделяте интересите си: общите интереси са онзи малък елемент, който укрепва връзката ви.

10. Държите на малките жестове: с времето и двамата започвате да цените малките жестове, защото именно те поддържат връзката ви жива.

11. Споделяте чувствата си без притеснение: стабилната връзка изисква постоянното споделяне и обсъждане.

вижте още в cosmopolitan.bg:

►►► 5 целувки, които трябва да усвоиш

Още теми...