12-годишен футболист подреди първа самостоятелна изложба

Първа самостоятелна изложба подреди 12-годишният Габриел Кръстев от Велико Търново. Габриел, който учи в Спортното училище в Старата столица, събра свои близки и приятели, за да ги потопи в творческия си свят. За пореден път гостите на изложбата се убедиха, че момчето рисува по начин, недостигнат от болшинството от по-зрелите художници.

Всъщност Габриел дели деня си между футбола и рисуването. Той е бек в отбора на „Етър“ (набор 2006), с наставник Стефан Николов – Мънзата. Момчето споделя, че се надява никога да не му се налага да избира между двете си големи страсти – изкуството и спорта. Започнал ги почти едновременно, когато бил на 7 г. В магията на рисуването първа го потопила майка му Даниела, която работи в търновската Спешна помощ, но също е изкушена от платното. Днес Габриел рисува при Галя Николова в „Арт център – Велико Търново“.

С Габи се запознахме случайно. Първо видях таланта в брат му Християн. О, госпожо, а да видите Габи как рисува, каза ми Християн. И се оказа прав – Габриел рисува така, както малко възрастни могат. Напредва бързо, през някои етапи буквално препуска. Трябва да го подкрепяме, да го пазим, защото творците са много, много чупливи. Ние като възрастни трябва да съхраним този творчески заряд, каза при откриването на изложбата Галя Николова.

В изложбата, която е наредена на II етаж в „Скай център“ в центъра на Велико Търново, Габриел представя основно портрети. Казва, че му харесва да рисува и натюрморти, но предпочита лицата. В първата си самостоятелна изложба младият художник показва с багри как вижда Чарли Чаплин, Фрида Кало, Пикасо, Мерилин Монро, Боян Петров…

Вижте картините му http://regnews.net/bg/12-godishen-futbolist-podredi-parva-samostoyatelna-izlozhba

Start typing and press Enter to search